top of page

Νοέμβριος 2002


Τον τελευταίο καιρό, ένα Μαύρο Ρεύμα απλώνεται αργά (ή όχι και τόσο αργά) γύρω από τον πλανήτη, σφίγγοντάς τον στην παγωμένη αγκαλιά του. Από μια περίεργη σύμπτωση (εντός ή εκτός εισαγωγικών) το βιβλίο μου Μαύρα Υπόγεια Ρεύματα κυκλοφορούσε λίγο μετά από την τραγωδία της 11.9.2001. Κάπου εκεί μέσα έγραφα:


«Ναι, τα μαύρα ρεύματα δεν χρειάζεται να προκαλέσουν έναν εντυπωσιακό Μαύρο Θάνατο ή άλλο παρόμοιο ολοκαύτωμα για να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το σιτάρι ή να επιτελέσουν την όποια απροσδιόριστη λειτουργία τους. Θα μπορούσαν να εκδηλωθούν υπόγεια, ύπουλα, επιβραδύνοντας την ανέλιξη του πολιτισμού και της ανθρωπότητας. Θέλετε να τα θεωρήσουμε ως αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες ή καρκινώματα της συλλογικής ανθρωπότητας ή της Γαίας; Το ίδιο κάνει».


Ένα χρόνο μετά το μαύρο ρεύμα –ένα πλοκάμι του οποίου είναι η τρομοκρατία- χτυπά ξανά, με λιγότερο εντυπωσιακά πλήγματα αυτή τη φορά, πλην όμως εξίσου ικανά να αναδημιουργούν και να πολλαπλασιάζουν τα μιμίδια του φόβου. Μπαλί, Υεμένη, Φιλιππίνες, Μόσχα και έπεται συνέχεια. Ο ελεύθερος σκοπευτής της Ουάσινγκτον δηλώνει θαυμαστής της Αλ-Κάιντα. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν μπορεί να είναι και νεκρός, θαμμένος μέσα στις βομβαρδισμένες σπηλιές του Αφγανιστάν, αλλά πόσες άλλες παρόμοιες μεταστατικές μεταπλασίες θα ξεπηδήσουν στο άμεσο μέλλον;


(Για περισσότερα σχετικά με το παρασκηνιακό παιχνίδι, διαβάστε το άρθρο μου "Χειρουργικά Πλήγματα σε Γνωστό Στόχο" στο τεύχος 172 του περιοδικού Ανεξήγητο που κυκλοφορεί στα μέσα Νοεμβρίου).


Στο μεταξύ τα δευτερογενή μέτωπα κρούσης του μαύρου ρεύματος λειτουργούν ως βραδυφλεγείς βόμβες. Διαβάζω στην Καθημερινή της 24.10.2002.


«Το 10% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από κάποιου είδους ψυχική-νευρολογική-συμπεριφορική διαταραχή ενώ ένα στα πέντε άτομα που εξετάζονται από γιατρούς… παρουσιάζουν μία ή περισσότερες ψυχικές διαταραχές»


Τα στοιχεία είναι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) η οποία αποκαλύπτει ότι σε κάποιες χώρες υπάρχουν πραγματικές «επιδημίες αυτοκτονίας» με τη συχνότητα των αυτοχείρων να φτάνει στα 80 άτομα στα 100.000.


Ηρεμήστε! Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην Ελλάδα αυτοκτονούν μόνο 15 άτομα στις 100.000 –προς το παρόν. Και στο μέλλον;


Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι ψυχικές διαταραχές των Ελληνόπουλων τείνουν να γίνουν πολύ συχνό παιδιατρικό πρόβλημα». Και σύμφωνα με το Βήμα (3.10.2002), «η συχνότητα εμφάνισης των διαταραχών διατροφής, δηλαδή της ψυχογενούς βουλιμίας και της ψυχογενούς ανορεξίας σε εφήβους και νέες γυναίκες αυξάνεται διαρκώς». Ερευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001) έδειξε ότι μία στις πέντε φοιτήτριες είναι βουλιμική ή ανορεξική.


Έχουμε και κάτι περίεργους σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. Μέσα σε λίγες μέρες, ο Εγκέλαδος χτύπησε από την Ιταλία μέχρι την Ινδονησία και από την Αλάσκα μέχρι το Πακιστάν. Η Αίτνα στη Σικελία και το ελ Ρεβενταδόρ στον Ισημερινό παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα.


Στο μεταξύ οι δικοί μας "επαϊοντες" ακόμα τσακώνονται για το αν είναι επιβλαβής ή όχι η σκόνη που μαύρισε ολόκληρη την Κεφαλονιά.


(Αλήθεια, τι έγινε εκείνο το περίεργο «τοξικό νέφος» που ξεκίνησε από την Νοτιοανατολική Ασία το περασμένο καλοκαίρι κι απ’ ό,τι διαβάζω, μετακόμισε λέει τώρα τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο;)

Οι φωστήρες της γεωφυσικής βεβαίως μιλούν για «απολύτως φυσιολογικές διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Γης» θυμίζοντας τις αντίστοιχες εκφράσεις των αντίστοιχων φωστήρων της ιατρικής –που περιγράφουν τα πάντα και δεν εξηγούν τίποτα.


Κάπου εκεί ψηλά, ο γερο-Τσαρλς Φορτ γελά κάτω από τα παχιά μουστάκια του…


Όμως για να ευθυμήσουμε και λίγο, να και κάτι που βρήκα ψάχνοντας στο αρχείο μου. Προέρχεται από το παλιό ελληνικό επιστημονικό περιοδικό Ήλιος, ένα πραγματικό διαμάντι της εποχής του (και όχι μόνο) και συγκεκριμένα από το τεύχος της 12.4.1952.


«Δυνάμεθα να είπωμεν μετά βεβαιότητος ότι οι άνθρωποι του 2002 θα φορούν ενδύματα από συνθετικά νήματα τα οποία δεν θα τσαλακώνουν και δεν θα ξεβάφουν. Η ατομική ενέργεια θα χρησιμοποιείται δι ειδικούς αλλά όχι δια γενικούς σκοπούς. Η βενζίνη θα παράγεται βιομηχανικώς από άνθρακα. Ο καρκίνος θα είναι δυνατόν να καταπολεμήται μετ’ επιτυχίας όπως συμβαίνει σήμερον με την φυματίωσιν».


Αχ αυτή η επιστημονική «βεβαιότης»!


Τα λέμε τον επόμενο μήνα.

Θ.Β.


Το σκονάκι του μήνα: Οι Νόμοι του Παγώματος


Πρώτος Νόμος: Οτιδήποτε είναι πιθανό να συμβεί μέσα στο υπάρχον σύμπαν, τελικά θα συμβεί, αλλά μέσα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο αντίληψης και πίστης.


Δεύτερος Νόμος: Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας που ονομάζουμε Πάγωμα της Συναινετικής Πραγματικότητας, το πλαίσιο αντίληψης και πίστης, πρέπει να επεκταθεί μέσα στα πλαίσια της συνείδησης -συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση και τη μεταβολή της καθιερωμένης αντίληψης που έχει ο νους για την πραγματικότητα.


Τρίτος Νόμος: Η επέκταση και η αλλαγή της φυσικής θεώρησης της πραγματικότητας, οδηγεί τελικά σε μια ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα συμβάντων μέσα στο ήδη υπάρχον σύμπαν. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επέκταση του πλαισίου της αντίληψης και πίστης, και συνεπώς ενισχύονται οι δυο προηγούμενοι νόμοι του Παγώματος.


Τέταρτος Νόμος: Οι τρεις προηγούμενοι νόμοι δεν ισχύουν.


Πέμπτος Νόμος: Ο τέταρτος νόμος δεν ισχύει.

744 views

Recent Posts

See All
bottom of page