top of page

Ολίγα Συγχρονικά Περί Ζόμπι και Απέθαντων



Στις 16 Ιουλίου 2017 πέθανε, ο διάσημος «πατέρας των ζόμπι», σκηνοθέτης Τζωρτζ Ρομέρο.

Μια μέρα πριν τον Ρομέρο, πέθανε κι ο ηθοποιός Μάρτιν Λαντάου (ο θρυλικός commander Koning, στη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Space 1999”).

Ο ερευνητής Jake Kotze, συσχέτισε συγχρομυστικιστικά το θάνατο του Ρομέρο με την πρεμιέρα του Game of Thrones: «Truly a "night of the living dead" with horror legend George Romero dying as the undead White Walkers return to our screens in GOT».

Ο Ρομέρο πέθανε στα 77 του χρόνια.

Στέλνω το ποστ του Kotze στους στενούς μου συνεργάτες Α., Γ. και Κ. Απαντήσεις:

Α: «Εδώ, στην δουλειά, έχουμε μια κωδική έκφραση που χρησιμοποιούμε: zombie positions. Ακριβώς κάτι για τις zombie positions διάβαζα όταν ήδη αυτό που μου έστειλες μόλις για τον Ρομέρο...!»

Γ: «Χτες ήπια για πρώτη φορά ένα κοκτέιλ με ρούμια ονόματι "Zombie Land" ή "Zombie World".

Κ. «Χτες ήμασταν καλεσμένοι από φίλο που έβγαλε βιβλίο σε ένα μπαράκι στο Σύνταγμα όπου έμαθα, από άτομο που δεν περίμενα ότι έχει σχέση με ταινίες τρόμου πως... έχει δει πολλά έργα με ζόμπι! Χτες σε άλλη συζήτηση με φίλη εκδότρια, μιλάγαμε για τον Μάρτιν Λαντάου (κι αυτό κουφό γιατί αυτή δεν έχει πολύ σχέση με επιστημονική φαντασία και δεν ήξερε καν το Space 1999!) Κι όλα αυτά πριν μάθω τα περί θανάτων Ρομέρο και Λαντάου».

Με έπιασε ο οίστρος (δε θέλω και πολύ), κι έψαξα για άλλους συσχετισμούς με εφτάρια, ζόμπια και σχετικά.

Το άζωτο είναι ένα χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 7. Ανακαλύφθηκε το 1772 (1-77-2). Εχει και σημείο βρασμού στους 77 βαθμούς Κέλβιν. Ονομάστηκε έτσι (α-ζωτο) επειδή δεν μπορεί να υποστηρίξει τη ζωή.

Η Άζωτος (Ασντόντ) ήταν θρησκευτικό κέντρο της Φιλισταίας όπου λατρευόταν ο θεός Δαγών.

Θα μου πείτε, τι σκ@τ@ σχέση έχει το άζωτο με τον Δαγών και τα ζόμπι;

Καταρχάς, τι σκ@ατ@ είναι τα ζόμπι, παρά ά-ζωτα, μη ζωντανά όντα, living dead;

Κι εκτός αυτού, τη στιγμή ακριβώς που κοιτούσα το θέμα της λατρείας του Δαγών στην Ά-ζωτο, μου στέλνει μήνυμα ο συνεργάτης Γ. στο ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετο: «Εν τω μεταξύ μόλις φτάνουμε Σπέτσες και το τοπίο θυμίζει Imbocca από την κινηματογραφική μεταφορά του Dagon».

Του είπα πάντως να προσέχει μην τυχόν και αναδυθεί κάτι από το Σαρωνικό…

Α, ναι, κι ο Μάρτιν Λαντάου έπαιξε το ρόλο του Μπέλα Λουγκόζι, του «βασιλιά των απέθαντων», βεβαίως-βεβαίως, στην ταινία Ed Wood.

Κι όποιος μπορέσει να κολλήσει και τον Αζαθώθ στην εικόνα, έχει κέρασμα από μένα.

171 views
bottom of page