top of page

Απρίλιος 2015


Κατ’ αρχάς, τρεις δηλώσεις.


1.Αυτή η Επικαιρότητα είναι διαφορετική από τις άλλες.

2.Αυτή η Επικαιρότητα υπάρχει περίπτωση να είναι και η τελευταία, ή –για να μην ακούγεται και τόσο τραγικό- να είναι η τελευταία για πάρα πολύ καιρό (λες και ανανεωνόταν τακτικά αυτή η στήλη δηλαδή, αλλά τέλος πάντων…). Το γιατί δεν είναι επί του παρόντος να εξηγήσω, αλλά κάμποσοι θα το καταλάβουν.

3.Αυτή η Επικαιρότητα είναι το 57ο (πεντηκοστό έβδομο) κείμενο μιας μακριάς σειράς που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2002 (πριν δηλαδή από δεκατρία σχεδόν χρόνια).


Η σειρά των κειμένων αυτών υποτίθεται πως ήταν μια ακολουθία «ανταποκρίσεων» με θέμα το Μυστικό Πόλεμο που διεξάγεται στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία, με υπόγειους και υπέργειους τρόπους. Ήταν μια ακολουθία «ρεπορτάζ» πάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως ο περίφημος Πόλεμος των Λέξεων και πολλά άλλα.

Μέσα στα 57 αυτά κείμενα (που ισοδυναμούν με 95.000 λέξεις περίπου –όσο δηλαδή ένα βιβλίο), εθίγησαν και ανελύθησαν τα μύρια όσα, παρατέθηκαν περισσότερα στοιχεία, σχόλια, αναλύσεις, επισημάνσεις και “tips” απ’ όσα θα έπρεπε ίσως να παρατεθούν. Συνεπώς μην περιμένετε να διαβάσετε κάτι ρηξικέλευθα νέο στην παρούσα Επικαιρότητα.


Εξαρτάται βέβαια τι σημαίνει για σας η λέξη «ρηξικέλευθα νέο».

Κοιτάξτε, αυτή η στήλη μπορεί, ας πούμε, να λειτουργεί ως «βήμα κατακεραύνωσης» των «κακώς κειμένων» στο πλαίσιο μιας «σταυροφορίας» για να επικρατήσει το «σωστό». Μπορεί, ας πούμε, να λειτουργεί ως εκτόνωση μιας ιδεοψυχαναγκαστικής εμμονής. Μπορεί, ας πούμε, να λειτουργεί ως τμήμα της εκστρατείας παραπληροφόρησης και υπονόμευσης του Hellenistan εκ μέρους (πασίγνωστων) «σκοτεινών κύκλων» (ή και «σκοτεινών τετραγώνων», τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί). Μπορεί, ας πούμε, να είναι μια ευκαιρία σωτηρία της ψυχής των ελάχιστων που θα κολλήσουν τα εντέχνως κρυμμένα μιμίδια και θα εκδηλώσουν κάτι χειρότερο από γρίπη.


DEUS VULT !

Διαλέξτε και πάρτε. Ποσώς με ενδιαφέρει (πλέον).


Η ουσία είναι ότι αυτό το κείμενο πάει πακέτο με το άρθρο μου που μόλις δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nimbus, με τίτλο «Προσδεθείτε –αν προλαβαίνετε: Singularity Εν Όψει». Θα σας συνιστούσα να αποκτήσετε το περιοδικό από εδώ και να το διαβάσετε.

Λοιπόν, πάρα πολύ περιληπτικά και χωρίς περιστροφές: Εδώ και πέντε χρόνια έγραφα και επαναλάμβανα ότι «ο πάτος απέχει πολύ ακόμα». Φοβάμαι (ή ελπίζω) ότι ο Πάτος έχει αρχίσει να διακρίνεται αμυδρά. Και με την ταχύτητα της πτώσης, μάλλον θα διαγραφεί ξεκάθαρα μερικά κλάσματα δευτερολέπτου πριν την πρόσκρουση.


"Εγώ εξακολουθώ να μην βλέπω τίποτα!"

Η όλη ιστορία είχε κακή αρχή και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ακόμα πιο κακό τέλος.

Υπάρχει ένας όρος που θα τον ξέρετε όσοι ασχολείστε με τα στρατιωτικά εν γένει (ή βλέπετε σχετικές ταινίες): DEFCON.

Η Κατάσταση Αμυντικής Ετοιμότητας (Defense Readiness Condition – DEFCON) αποτελεί μέτρο του επιπέδου ενεργοποίησης και ετοιμότητας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Υπάρχουν πέντε βαθμίδες. DEFCON 5 (FADE OUT) είναι η κατάσταση που επικρατεί εν καιρώ ειρήνης. Όσο μικραίνει ο αριθμός, η σοβαρότητα μεγαλώνει. Η υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας που έχει διακηρυχθεί επίσημα μέχρι σήμερα είναι η DEFCON 2 (FAST PACE), κατά τη διάρκεια της Κρίσης της Κούβας το 1962.

Η κατάσταση DEFCON 0 ισοδυναμεί με το ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου.



Το Hellenistan βρίσκεται ήδη σε DEFCON 1 (COCKED PISTOL).


Εντάξει, μη φανταστείτε πυρηνικά μανιτάρια, ραδιενέργεια, Χιροσίμες και όλα τα σχετικά, αλλά το πιάσατε το βασικό νόημα, έτσι;


Τώρα, αν ρωτήσετε πώς το ξέρω ότι ο πάτος έχει αρχίσει να διακρίνεται, ενώ πριν δεν διακρινόταν, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αν θέλετε αποδέχεστε το συμπέρασμα αυτό –και η ευθύνη είναι δική σας- αν θέλετε το απορρίπτετε –και η ευθύνη είναι πάλι δική σας. Έτσι κι αλλιώς, αφού αφήνετε άλλους να σκέπτονται για λογαριασμό σας, καλά να πάθετε!


Η ιστορία θα μπορούσε να έχει πολλαπλές αφετηρίες, όπως η αφετηρία μας μακριάς αλυσίδας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε κρίκος της.


Είναι κάτι σαν την γελοία φάρσα της «Εξεταστικής Επιτροπής για το Χρέος»: γιατί να αρχίσει η έρευνα από το 2009 κι όχι από την εποχή διακυβέρνησης του Κεφτέ; Και γιατί να αρχίσει από τον Κεφτέ και να μην αρχίσει από την κυβέρνηση του Γκόλουμ; Και γιατί να μην αρχίσει από το Γκόλουμ και να μην αρχίσει από τον Εθνικό Γκαντέμη; Και γιατί να αρχίσει από τον Εθνικό Γκαντέμη κι όχι από τον Εθνικό Ολετήρα;


Θα μπορούσε κανείς να οριοθετήσει την αρχή της ιστορίας στις βανδαλισμένες πινακίδες της τροχαίας. Χρόνια το έγραφα αυτό, αλλά τώρα πια δεν έχει και μεγάλη σημασία.


Απλώς τώρα, που μηδενίζεται το DEFCON, ο οχετός ξεχείλισε. Μην στενοχωριέστε. Μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά τα σκατά που θα αποτελέσουν το κύριο μενού των περισσοτέρων για το προβλεπόμενο μέλλον, θα υπάρχουν σε υπεραφθονία.


Ολα σχετικά είναι...


Διότι, πολύ απλά, παραφράζοντας την περίφημη ρήση του γνωστού γίγαντα της πολιτικής, ΣΚΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Διότι, πολύ απλά, θα σας τα κεράσει απλόχερα το Κράτος, ο Μεγάλος Πατερούλης, τον οποίο αγαπάτε να μισείτε, στον οποίο οι πάντες προσβλέπετε με αδημονία και θρησκευτική ευλάβεια (μέχρι και οι "αναρχικοί" μας κρατιστές είναι).


Σκατά, με μια πλούσια γαρνιτούρα από «αξιοπρέπεια», έτσι για ποικιλία.



Περισσότερες φορές απ’ όσες θυμάμαι έχω παραθέσει το παράδειγμα του βατραχάκου στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει σταδιακά, με αποτέλεσμα ο βατραχάκος να μην πάρει πρέφα πότε έβρασε. Μέχρι και βιβλίο με τον τίτλο αυτό έγραψα. Νισάφι πια.


Αλλά ξέρετε κάτι; Με την επικρατούσα Αφασία, Αγνωσία, Αμνησία και Αλαλία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία –αποτέλεσμα της πολύχρονης προπαγάνδας και του πολύχρονου, ανελέητου Πολέμου των Λέξεων- αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι θα καταλάβουν ότι έβρασαν.

Τουλάχιστον στην αρχή.


Βέβαια θα υπάρξουν ορισμένες αντικειμενικές ενδείξεις, όπως πχ ξεκόλλημα του δέρματος, διάλυση της σάρκας, ορεκτική ευωδία, αλλά η Ιατρική έχει δείξει ότι, σε πολλές περιπτώσεις (πχ τραυματισμός στη μάχη), η αίσθηση του πόνου εξουδετερώνεται. Αλλά κάποια στιγμή θα φτάσει, αυτό είναι αναπόφευκτο.

Και τότε τρέξτε να «ζητήσετε ευθύνες» από εκείνους που σας έβαλαν στην κατσαρόλα και σας έπεισαν ότι είναι spa πολυτελείας.


Το πρόβλημα της ελληνικής (και όχι μόνο) κοινωνίας είναι ότι η συντριπτική της πλειοψηφία αποτελείται από Μπαζόβλακες. Και για να θυμηθούμε ξανά τους Τρεις Νόμους της Μπαζοβλακείας:


Νο 1: Οι Μπαζόβλακες θεωρούν τη χρήση της κοινής λογικής ως απόδειξη υποταγής.


Νο 2: Οι Μπαζόβλακες θεωρούν την συνωμοσιολογία (με την ευρύτατη έννοια) ως την Ενοποιημένη Θεωρία των Πεδίων που ερμηνεύει μέχρι κεραίας ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σύμπαν (καθώς επίσης και όλα τα παράλληλα, εναλλακτικά και πιθανά σύμπαντα).


Νο 3: Άπαξ και παγιωθεί, η Μπαζοβλακοκρατία είναι αήττητη.


Υπάρχουν και πολλά πορίσματα και ελάσσονες νόμοι, όπως πχ ότι ο Μπαζόβλακας συγγενεύει (και πολλές φορές ταυτίζεται) με τον παρανοϊκό, ότι ο Μπαζόβλακας έχει τόσο καλή σχέση με το χιούμορ όσο και ο Σατανάς με τον αγιασμό, κλπ κλπ.

Οι Μπαζόβλακες είναι η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο στο Hellenistan αλλά και παγκοσμίως (πάντα ήταν δηλαδή, για να λέμε την αλήθεια). Απλώς, πολλές άλλες χώρες διαθέτουν μηχανισμούς που αποτρέπουν τους Μπαζόβλακες από το να παίζουν καίριο ρόλο στη λειτουργία της κοινωνίας.


Ένα άλλο ίδιον του Μπαζόβλακα είναι ότι πάντα πιστεύει ό,τι του τάζουν, ό,τι του ακούγεται καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό είναι εξώφθαλμα παράλογο ή οφθαλμοφανώς ανέφικτο. Κι έτσι οι Μπαζόβλακες έχουν το πάνω χέρι. Κι επειδή έχουμε Δημοκρατία, δόξα τω Κθούλου, αυτό είναι και δημοκρατικότατο επειδή οι Μπαζόβλακες αποτελούν την πλειοψηφία!


Εξάλλου "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", έτσι δεν σας λένε;


Η μάζα των Μπαζοβλακών αποτελεί τον ιδανικό πηλό στα χέρια της Πολιτικής Ορθότητας, της οποίας πολλά της έχω σούρει, αλλά και όσα να της σούρω, λίγα θα είναι.


Ο καλπάζων καρκίνος της Πολιτικής Ορθότητας πραγματοποιεί πολλαπλές μεταστάσεις. Η Πανελλήνια (και Παγκόσμια) Αστυνομία της Σκέψης ισχυροποιείται συνεχώς, με την σύσσωμη υποστήριξη, ενεργή και παθητική, των Απανταχού Μπαζοβλακων. Γιατί ο κάθε Μπαζόβλακας έχει αναλάβει ρόλο αστυνομικού σκέψης, κι ας μην το έχει καταλάβει. Αλλά αν το καταλάβαινε, δεν θα ήτανε Μπαζόβλακας.


Απλά τα πράγματα.


Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τον Πόλεμο των Λέξεων (λεπτομέρειες σε πολλές προηγούμενες Επικαιρότητες) ο οποίος έχει απονευρώσει ουσιαστικά ΚΑΙΡΙΟΥΣ και ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ λεκτικούς όρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ η έξοδος από την κρίση (με τα σημερινά δεδομένα). Και λέγοντας κρίση δεν εννοώ μόνο την οικονομική, η οποία είναι απλώς απόρροια της βαθύτερης παθογένειας.

Μη ρωτάτε γιατί και πώς και πού… Τα έχω γράψει όλα αυτά με λεπτομέρειες και στην ιστοσελίδα αυτή, και στο Nimbus και στα βιβλία μου και αλλού. Βαρέθηκα να εξηγώ άλλο. Έτσι κι αλλιώς οι εξηγήσεις δεν εξηγούν τίποτα. Συνήθως απλώς περιγράφουν.


Το είχα γράψει και προ διετίας. Με λέξεις που έχουν χάσει τη σημασία τους (για την τεχνική, βλέπε το «1984» του Όργουελ) η ορθή αντίληψη για τα πράγματα συσκοτίζεται και επικρατεί μια άνευ προηγουμένου σύγχυση. Κι επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, συμβαίνουν τρία τινά:


1.Κραυγαλέα ψέματα, απίστευτες γελοιότητες, επικίνδυνες ιδεοληψίες, γίνονται δεκτά ως Θέσφατα και Συμπαντικές Αλήθειες.

2.Το δικαίωμα της διαφωνίας και της διαμαρτυρίας εξουδετερώνεται (κοινή συναινέσει!)

3. Μέσα στο γενικότερο καθεστώς της άτυπης, υπόγειας και «βελούδινης» (ή όχι και τόσο βελούδινης) τρομοκρατίας, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ προωθούν την ατζέντα τους.


Έτσι άνοιξε διάπλατος ο δρόμος προς τη Συλλογική Αλαλία, Αγνωσία και Αφασία. Αυτόν βαδίζουμε τώρα κορδωμένοι, με βήμα γοργό.

Απλά τα πράγματα

Όταν μια κοινωνία ολόκληρη επιμένει εμμονικά να ζει στο Matrix, φτύνοντας το κόκκινο χαπάκι που πολλοί επιχείρησαν να της δώσουν, και να τρέφεται με γελοιότητες και παραμύθια, τότε δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας. Είναι καταδικασμένη να βολοδέρνει στα σκατά που η ίδια αναπαράγει. Καταλάβατε τώρα γιατί ΣΚΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;



Τώρα, αν σας έπεισαν ότι τα σκατά είναι brownies με σάλτσα κουβερτούρα, ε, αυτό πια είναι δικό σας πρόβλημα. Καλή όρεξη!


Το DEFCON μηδενίζεται οσονούπω, Μη ζητάτε ακριβείς προβλέψεις. Νομίζετε πως ακόμα κι αν ήξερα την ακριβή στιγμή (αν υπάρχει τέτοια), θα την αποκάλυπτα στον καθένα;


Εξάλλου ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο, έτσι δεν είναι; Είτε στο χώρο, είτε στο χρόνο, έτσι δεν είναι; Άραγε γι αυτό δεν πέφτουν έξω ΟΛΕΣ οι προφητείες, έτσι δεν είναι;


Το μαύρο ρεύμα διείσδυε υπόγεια εδώ και πολύ καιρό. Ο βόθρος έχει αρχίσει να ξεχειλίζει, το υπέδαφος νότισε, τα λύματα βγαίνουν ξαφνικά στην επιφάνεια. Ξαφνικά; Αυτό εξαρτάται από τον Ορίζοντα Συμβάντων σας.


Κάποιοι είχαν δει τα σημάδια εδώ και πολύ καιρό. Άλλοι εθελοτυφλούσαν –και εθελοτυφλούν ακόμα. Άλλοι μύριζαν τη σκατίλα, κι άλλοι τη θεωρούσαν μοσχολίβανο.


Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια…


Λοιπόν, για να μην μακρηγορούμε :


1.Εδώ και δυόμιση περίπου μήνες, οι κάθε μορφής εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί αφάνταστα –και δεν αναφέρομαι μόνο στην πολιτική/κοινωνική σφαίρα.


2.Οι εξελίξεις συνοδεύονται από κύματα φαινομένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «συγχρονικά», «παραφυσικά», «ακραία», ή «οριακά».


3.Θα μπορούσα να έχω συντάξει τo χρονικό (εξωτερικό και εσωτερικό) αυτής της περιόδου και να το παρουσιάσω εδώ, αλλά δεν το έκανα. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι εξελίξεις συνεχίζονται απανωτές.


4. Χρονικό δεν έγραψα, αλλά έφτιαξα ένα μίνι άλμπουμ με φωτογραφίες από την επέλαση της Σκιώδους Ψυχοπάθειας η οποία εντάθηκε τα τελευταία χρόνια και φτάνει στο αποκορύφωμά της. Δείτε το στο τέλος.


5.Ως γνωστόν, το τσουνάμι όταν κινείται στον ωκεανό μακριά από την ακτή είναι τόσο χαμηλό που δύσκολα γίνεται αντιληπτό. Γιγαντώνεται όταν φτάσει στην ακτή.


5.Το τσουνάμι αυτό συνοδεύεται από ένα κύμα μαζικής υστερίας/ψυχοκατάληψης –και δεν ομιλώ μεταφορικά. Αναφέρομαι σε καθαρά ψυχιατρικές περιπτώσεις (ήπιες ή όχι και τόσο) που πολλαπλασιάζονται λογαριθμικά. Τώρα, αν αυτό το κύμα ψυχοπάθειας που ενσκήπτει είναι συνέπεια του τσουναμιού ή απλή «σύμπτωση» (ξέρετε τώρα…) είναι δευτερεύουσας σημασίας.


5.Τα κρούσματα ψυχοπάθειας δεν αφορούν μόνο τον γενικό πληθυσμό. Αφορούν και την (κάθε μορφής) ηγεσία του. Ο Πόλεμος των Λέξεων και ο καρκίνος της Πολιτικής Ορθότητας έχουν εδώ και καιρό διαμορφώσει αρκούντως την Συναινετική Πραγματικότητα έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει τίποτα, ακόμα κι αν υπήρχε η βούληση (που δεν υπάρχει).


6.Η εξάπλωση της ψυχοπάθειας δεν είναι κάτι νέο. Απλώς εντάθηκε υπερβολικά. Σχετίζεται και με όσα έχει γράψει ο Γιώργος Μπαλάνος για την περίφημη Έρπουσα Σκιά.


7.Η σύγκρουση (DEFCON 0) έρχεται –συνεπώς προετοιμαστείτε/προσδεθείτε. Πώς;

Μα όλα έτοιμα τα θέλετε;



(ΩΣΑΝ) ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

«Defecatio ergo sum» («Κοπρίζω άρα υπάρχω») :

Μικρό φωτογραφικό άλμπουμ της ΕΣΨ (Επελαύνουσας Σκιώδους Ψυχοπάθειας).


"…σε ολόκληρη τη χώρα, κάποιοι πολίτες (όχι τυχαίος αριθμός) καταστρέφουν τις πινακίδες της Tροχαίας στους δρόμους – σήματα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, κατευθυντήριους δείχτες, αναγραφές τοπωνυμίων και ό,τι άλλο […]. Πρόκειται για ξεκάθαρη πρόθεση να μπερδευτούν, να ταλαιπωρηθούν, να παραπλανηθούν, να κινδυνεύσουν συνάνθρωποι […] ανεπίγνωστη ίσως, αλλά ωμή, κτηνώδης απανθρωπία". (Χρήστος Γιανναράς, Καθημερινή, 16.8.2014) (προσέξτε τη λέξη "ανεπίγνωστη", [Θ.Β.])

"Mε τον μαρκαδόρο, τον σουγιά, το σπρέι, το ελληνόπουλο θα καταστρέψει το θρανίο του, τους τοίχους, τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κάδρα διακόσμησης, ό,τι μπορεί από τα όσα δωρεάν του προσφέρει η ελλαδική κοινωνία. Kαι όταν εθισθεί στις καταλήψεις, στις «πορείες» […] θα πάρει τη βαριοπούλα να συντρίψει μαρμάρινες γλυπτές διακοσμήσεις σε κεντρικά δημόσια κτήρια, με τυφλό πρωτογονισμό που τρομάζει..." (Χρήστος Γιανναράς, Καθημερινή, 16.8.2014)

...«αντίσταση», «εξέγερση», «αντεπίθεση», κι όλα τα αφόρητα προβλέψιμα και εμετικά μπανάλ «συνθήματα» των λοβοτομημένων ορκ και των τζάμπα «επαναστατών» της πορδής, που διαθέτουν το πολύ 3-4 νευρώνες σε κατάσταση λειτουργίας, «συνθήματα» που επαναλαμβάνονται δίκην κολλημένης πλάκας γραμμοφώνου εδώ και δεκαετίες. Ή απλώς βρομιά, ρύπανση και τυφλή, ψυχοπαθητικής φύσης καταστροφή από ερμαια ενός Μαύρου Υπόγειου Ρεύματος, τα οποία έχουν πάψει εδώ και καιρό να σκέφτονται αυτόνομα.

Ορκ-"επαναστάτης" αδειάζει τον ψυχικό του κόσμο στο γραφείο του πρύτανη.

Ορκ-μουρλοκακομοίρες υπερασπίζονται με αξιοζήλευτη αυτοθυσία το Αναφαίρετο Δικαίωμα στο Κόπρισμα.

Αυτό είναι τόσο προφανές που το πανώ καταντά περιττό.

Υπάρχει κάτι σαν «ίσαλος γραμμή» στα οικοδομήματα της πόλης. Ορίζεται χονδρικά εκεί που μπορεί να φτάσει το τεντωμένο χέρι του ψυχοκατειλημμένου ορκ. Το διάστημα από το σημείο αυτό μέχρι το έδαφος είναι ο χώρος που το Κινούμενο Κατράμι αφήνει τα ποικιλόμορφα μολυσματικά ίχνη του. Μερικά δείγματα κάτωθι.



«Η Σκιά είναι κάτι το εντελώς μαύρο και σκοτεινό που έχει προεκτάσεις, παραφυάδες ή πλοκάμια και μια εσωτερική δομή η οποία διακρίνεται από το γεγονός ότι διαθέτει κάτι σαν ‘φως που δεν είναι φως’ και ασκεί μια παράξενη θανατερή έλξη στα ανθρώπινα μάτια ή/και την ανθρώπινη ψυχή» (Γ. Μπαλάνος, Κάτι που Έρπει σαν Σκιά, σελ. 77).



1,622 views

Recent Posts

See All
bottom of page