Θάνατοι Καλλιτεχνών, Τυφώνες και Διάφορα…Στις 20 Αυγούστου 2017 πέθανε ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Τζέρρυ Λιούις. Είχε γυρίσει δεκάδες ταινίες. Μια από αυτές ήταν και η κωμωδία My Friend Irma Goes West του 1950. Δέκα μέρες μετά το θάνατό του, ο τυφώνας Ίρμα σχηματίστηκε στα δυτικά της Αφρικής και κινήθηκε προς δυσμάς για να φτάσει στις 5 Σεπτεμβρίου στην (ανώτερη) κατηγορία 5. Φυσικά κινήθηκε προς… Δυσμάς. Εμ βέβαια, αφού, Irma Goes West.

Ο Γκλεν Τρέηβις Κάμπελ ήταν γνωστός Τεξανός τραγουδιστής κάντρι και φολκ. Πέθανε στις 8 Αυγούστου 2017 (8.8) σε ηλικία 81 χρονών. Α, ναι, είχε και 8 (οχτώ) παιδιά, ο καρπερός!

Ένα από τα γνωστά τραγούδια του ήταν το «Γκάλβεστον», η αγαπημένη του πόλη. Το τραγούδι έχει υιοθετηθεί ως «εθνικός ύμνος» του Γκάλβεστον. Δείτε στίχους:

"I still hear your sea waves crashing "While I watch the cannons flashing Galveston, oh, Galveston I am so afraid of dying"

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Κάμπελ, άρχισε να σχηματίζεται ο τυφώνας Χάρβεϋ. Έφτασε στην κατηγορία 4 στις 23 Αυγούστου και έπληξε το Τέξας προκαλώντας δεκάδες θανάτους και ζημιές δεκάδων δις. δολαρίων.

Μια πόλη που επλήγη πολύ έντονα ήταν το Γκάλβεστον του Τέξας…

Ενώ ο Χάρβεϋ λυσσομανούσε πλήττοντας το Τέξας, στις 26 Αυγούστου πέθανε ο βετεράνος Τεξανός σκηνοθέτης Τομπ Χούπερ σε ηλικία 74 χρονών. Ο Χούπερ ήταν βέβαια πασίγνωστος για το «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» (παντελώς άκυρη μετάφραση του τίτλου The Texas Chain Saw Massacre (1974), μιας από τις επηρεαστικότερες ταινίες τρόμου-σπλάτερ).

Σφαγή στο Τέξας…66 οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϋ.

Υπάρχει πάλι μια κωμωδία, πάλι του 1950, με τον Τζέημς Στιούαρτ, η οποία λέγεται Harvey. Ο Στιούαρτ υποδύεται ένα μεσήλικα που έχει για αόρατο φίλο, ένα τεράστιο κουνέλι ύψους 2,5 μέτρων. Η οικογένειά του νομίζει ότι του έχει στρίψει, αλλά αυτός τα έχει 400.

Απλώς θυμήθηκα το φιλμ Donnie Darkο με το υπερφυσικό «κουνέλι» και το εντυπωσιακό του τέλος.

Δε βαριέστε... Απλές συμπτώσεις και "σημειολογικά παιχνίδια", έτσι δεν είναι;

Scripta Volant
  • Facebook Social Icon

"Όπως το ρυάκι έχει Πραγματική Βούληση να ρέει κατηφορικά και όχι ανηφορικά, έτσι κι αυτός που έχει ανακαλύψει την Πραγματική του Βούληση, ρέει σύμφωνα με αυτό που «πρέπει» να κάνει".

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now