top of page

Θρόνοι και βασιλιάδες, κορώνες και κοράκια

Καλό μήνα! Το κουβάρι των Νημάτων Νοήματος ξετυλίγεται ακάθεκτο –το είχαμε πει άλλωστε.

Να ένα μορφοδιατακτικό μοτίβο στο τρέχον χάος:

► Η εξελισσόμενη πανδημία του κορωναϊού (κορώνα = στέμμα)

► Η συνεχιζόμενη αναταραχή στο βρετανικό θρόνο (= στέμμα) με το περίφημο Megxit.

► Και ταυτόχρονα η συντριβή ενός αεροσκάφους στην Corona της Καλιφόρνιας (23 Ιαν). Στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Ο βρετανικός βασιλικός Οίκος των Ουίνδσωρ (Windsor) θα μπορούσε να παραπέμπει στους ανέμους (winds) και το χρυσάφι (Γαλλικά = or), κι αν το τραβήξουμε λίγο, στον ηλιακό άνεμο και το ηλιακό στέμμα (corona).


Μια νέα διαστημική αποστολή της NASA και της ESA, το Solar Orbiter Probe εκτοξεύεται οσονούπω (5 Φεβρουαρίου) προς τον Ήλιο. Η αποστολή θα μελετήσει, μεταξύ άλλων, το ηλιακό στέμμα και τον ηλιακό άνεμο.


Η λέξη «κορώνα» είναι αντιδάνειο από το λατινικό “corona” το οποίο προέρχεται από το «κορώνη», δηλαδή την κουρούνα.


Θα έχετε δει αυτή την περίφημη εικόνα των γιατρών του Μεσαίωνα, με την ανατριχιαστική μάσκα με το ράμφος, ένα ράμφος σαν του κόρακα ένα πράγμα. Η μάσκα αυτή συνδέθηκε με την τρομερή πανδημία της Μαύρης Πανώλης, το 14ο αιώνα.

Τα κοράκια έχουν μια περίεργη συνήχηση με το βρετανικό θρόνο. Σύμφωνα με το θρύλο, αν τα κοράκια που φωλιάζουν στον Πύργο του Λονδίνου απομακρυνθούν, ο πύργος θα πέσει και μεγάλη καταστροφή θα πλήξει το βασίλειο. Έτσι, αποφασίστηκε ότι έξι κοράκια πρέπει να ζουν μέσα στα τείχη του Πύργου ανά πάσα στιγμή. Το έθιμο ακόμα ισχύει. Υπάρχει μάλιστα και ειδικός αξιωματούχος (Ravenmaster) επί της ευζωίας και ασφάλειας των 6 βασιλικών κορακιών.

Στα 15 Ιανουαρίου, ο Δημοκρατικός βουλευτής Jason Crow (Ιάσων Κοράκης, ελληνιστί) εξελέγη στο πάνελ των επτά ατόμων που θα διαχειριστούν την υπόθεση αποπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Στις 26 Ιανουαρίου σκοτώθηκε ο Kobe Bryant, ο βασιλιάς (corona) του μπάσκετ όταν το ελικόπτερό του έπεσε στην περιοχή του Λος Άντζελες (όπως το αεροπλάνο τρεις μέρες πριν). Μάλιστα αυτό συνέβη 1 μέρα αφότου έσπασε το ρεκόρ του στο NBA έτερος παίκτης.


Ο Kobe Bryant εξήλθε από την Πύλη του Ιανού, του ρωμαϊκού θεού των θυρών και των περασμάτων. Άλλωστε «Κόμπε» στα ιαπωνικά σημαίνει «θεϊκή πόρτα». Ο ερευνητής Goro Adachi (supertorchritual.com) έφτιαξε το εξής ενδιαφέρον διάγραμμα.


Άλλωστε κι εκείνος ο τρομερός σεισμός στο Κόμπε της Ιαπωνίας με τους χιλιάδες νεκρούς, Ιανουάριο είχε γίνει (το 1995).


Η πτώση του ελικόπτερου του κορυφαίου μπασκετμπολίστα είχε «προβλεφθεί» το 2017 από ένα καρτούν…


Έτερος ερευνητής, ο Jake Kotze εντόπισε στις 31.1 στο Instagram

( https://igdig.com/p/2232403168661189669_17693966 ) μια συνήχηση του θανάτου του Kobe Bryant με την WHO και τα φίδια.


Α, ναι, και η WHO, ιδρύθηκε το 1948, έτερο Έτος του Αρουραίου, όπως και το 2020.


Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ειδικοί υποδεικνύουν ως πιθανές αφετηρίες της πανδημίας, τις νυχτερίδες αλλά και τα φίδια. Ο Kobe Bryant είχε δώσει στον εαυτό του το παρατσούκλι Black Mamba (το τρομερό και εξαιρετικά δηλητηριώδες αφρικανικό φίδι), αναπτύσσοντας ένα δυναμικό alter ego μετά τα ντράβαλα που είχε το 2003 όταν τον κατηγόρησαν για βιασμό. Αποδείχτηκε αθώος. Και το ελικόπτερό του συνετρίβη στο Las Virgenes του Λος Άντζελες, δηλαδή στις Παρθένες (αθώες, αγνές…)


Κορώνα – Κρόνος (ο δυσμενέστερος αστρολογικά πλανήτης). Α, ναι, την επαύριον του θανάτου του Kobe Bryant ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερες πιθανότητες ανακάλυψης εξωγήινης ζωής στον δορυφόρο του Κρόνου, Εγκέλαδο.


Είπαμε, το 2020 θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά…


1,215 views
bottom of page