top of page

(Κάποιοι) Δρόμοι της Φωτιάς


Ξανά-μανά κάτι ψιλά περί Συγχρομυστικισμού, ή απλών συμπτώσεων, ή ανερμάτιστων παραληρημάτων (διαλέγετε και παίρνετε), από τα ημερολόγιά μου.


Παρασκευή 26 Μαΐου 2017:

* Πρωί. Στα ναυπηγεία Σαλαμίνας ρυμουλκείται τμήμα από θαλαμηγό που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά, στη θαλάσσια περιοχή του Περάματος.

* 19:30. Στις φλόγες τυλίχτηκε ΙΧ αυτοκίνητο πριν λίγο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών, στο ρεύμα προς Χαλκιδική, κοντά στον κόμβο της Καλλικράτειας.

* Βράδυ --- υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε ακατοίκητο κτήριο στην περιοχή του Μοναστηρακίου, κοντά στη συμβολή των οδών Ερμού και Πιττακή.


Σάββατο 27 Μαΐου 2017

* 0:15 πμ. Mπαράζ επιθέσεων με μολότοφ στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών πέταξε δύο βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα,

* 1:20 πμ Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα μία καμπίνα φορτηγού στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

* 2:15 πμ βομβιστές έβαλαν στόχο τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

* Ξημερώματα - Άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, έξω από το Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο.

* 2:50 πμ -- Νέες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε Πατησίων και Τοσίτσα με να διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, μέχρι τις 4 πμ. * Μεσημέρι -- Σε εξέλιξη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Θωμά Δενδρών στην Αργολίδα. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο.

* Βράδυ -- Περίπου 30 αντιεξουσιαστές πετάνε βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ κοντά στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.


Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Συζητάμε με τον στενό μου συνεργάτη Γ.Ζ. το περίεργο κύμα εκρήξεων-πυρκαγιών-εμπρησμών και παρατηρούμε ότι υπάρχει μια «μετατόπιση» από βορρά προς νότο (Θεσσαλονίκη à Αθήνα). Παίζουμε με την ιδέα ότι το επόμενο «πλήγμα» μπορεί να είναι νότια. Πού; Στην Κρήτη, ας πούμε… Και τι μορφή θα μπορούσε να έχει;


Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

* Στις 2 πμ πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης –ναι, ο Κρητικός ηγέτης της παράταξης που επί 36 συναπτά έτη (1974 – 2010) είχε για σύμβολο τη ΔΑΔΑ.

Μια Χαόσφαιρα, ή κάτι παρεμφερές….

135 views
bottom of page