Ν(ο)ήματα ΕιμαρμένηςΣτις 9 Ιουνίου 2016, ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης και δημοσιογράφος, κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του, στην Αττική Οδό. Πολλά είχαν ειπωθεί για το αν επρόκειτο για ατύχημα ή ανθρωποκτονία (σαμποτάζ), λόγω του ότι ήταν μπλεγμένος με περίεργες υποθέσεις.

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, η 76χρονη μητέρα του Μαυρίκου, Σοφία μαζί με τον άλλο γιο της, τον 53χρονο Θεόδωρο, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, πέφτουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο νερό, στο μώλο της Δραπετσώνας.

Ο Θεόδωρος ήταν ψυχικά ασθενής. Μάνα και γιος ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και όλα δείχνουν πως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και δυο σκυλιά. Το ένα κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να γλιτώσει.

Πολύ παλιά, η Σοφία Μαυρίκου είχε χάσει και μια κόρη, η οποία πέθανε από καρκίνο στα 16 της χρόνια.

Όλοι τους ταξίδεψαν στον άλλο κόσμο με ένα αρχετυπικό μέσο μετάβασης: το αυτοκίνητο. Κι έχουμε το ενδιαφέρον δίπολο φωτιάς-νερού με όλους τους παρελκόμενους συμβολισμούς.

Τετάρτη, είναι η ημέρα του Ερμή –του ψυχοπομπού.

Και ο σκύλος είναι το κατεξοχήν ψυχοπομπό ζώο. Άλλωστε το ένα σκυλάκι ταξίδεψε στον άλλο κόσμο, ενώ το δεύτερο έμεινε εδώ.

Αυτά τα ολίγα. Λεπτομέρειες (όχι για την υπόθεση Μαυρίκου, αλλά για το δίπολο Ειμαρμένη-Ελεύθερη Βούληση στο βιβλίο μου Νήματα Νοήματος, εδώ:

282 views
Scripta Volant
  • Facebook Social Icon

"Όπως το ρυάκι έχει Πραγματική Βούληση να ρέει κατηφορικά και όχι ανηφορικά, έτσι κι αυτός που έχει ανακαλύψει την Πραγματική του Βούληση, ρέει σύμφωνα με αυτό που «πρέπει» να κάνει".

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now