top of page

«Συμπτώσεις», Δράματα και (ακόμα ένα) Name Game


Τελειωμό δεν έχουν οι «συγχροσυνάψεις» που ανακύπτουν σαν «απόνερα» της τραγωδίας στο Μάτι (και όχι μόνο…).

Την αποφράδα Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, η οικογένεια Χερουβείμ ξεκληρίστηκε στο Μάτι.

Οι πεντάχρονες δίδυμες Εβελίνα και Μαρίλια, όπως και η μητέρα τους, 53χρονη ακτινολόγος Βασιλική Χερουβείμ, αλλά και η γιαγιά τους Ευπραξία Χερουβείμ βρέθηκαν απανθρακωμένες λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού τους στο Μάτι. Η άτυχη Βασιλική κάθε καλοκαίρι ζητούσε απόσπαση στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας για να είναι κοντά στη μητέρα της αλλά και για να μπορούν τα παιδιά της να απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Η «μαύρη» Δευτέρα ήταν η πρώτη μέρα στην εργασία της άτυχης γυναίκας, καθώς ξεκινούσε η τρίμηνη μετακίνησή της από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι όπου υπηρετούσε.

Από τους Αγίους Αναργύρους η οικογένεια…

Α, ναι, πέρυσι στο ίδιο σπίτι στο Μάτι είχε χαθεί και ο πατέρας της Βασιλικής, εξαιτίας ατυχήματος…

Την αποφράδα Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, η οικογένεια Χερουβείμ ξεκληρίστηκε στους Αγίους Αναργύρους.

Ο 46χρονος αστυνομικός Χρήστος Ζαπαντιώτης, μετά απο καβγά, εκτελεί με το υπηρεσιακό όπλο του τη γυναίκα του 49χρονη Ελένη Χερουβείμ, την πεθερά του Βασιλική Χερουβείμ και την μόλις τριών ετών κόρη του Μυρτώ-Πετρίνα. Η 49χρονη Ελένη ήταν ρευματολόγος και εργαζόταν στο ΙΑΣΩ General. Κατόπιν ο Ζαπαντιώτης αυτοκτονεί.

Ακτινολόγος η Βασιλική, ρευματολόγος η Ελένη. Κι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι επίθετο Χριστιανών γιατρών, που προσέφεραν χωρίς αμοιβή τις υπηρεσίες τους.

Α, ναι, ενάμιση χρόνο πριν το φονικό, ο πατέρας του αστυνομικού είχε πεθάνει, ενώ η πεθερά του, η δολοφονημένη Βασιλική, είχε χάσει πριν από δυόμιση χρόνια τον γιο της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.

“One measures a circle beginning anywhere” (Charles Fort)

336 views
bottom of page