Όπως Πάνω Έτσι και Κάτω - Οι Σήραγγες του Σετ

Όπως πάνω, έτσι και κάτω, λέει το παλιό ρητό του Ερμή του Τρισμέγιστου. Ο Μακρόκοσμος αντανακλάται στο Μικρόκοσμο -και αντιστρόφως.

Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και θεμελιώδη, τουλάχιστον γι αυτούς που έχουν μάθει (ή μαθαίνουν) να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Και να αποκωδικοποιούν την Συναίνεση με βάση την πανάρχαια κωδικοποιημένη Γνώση.

Πιο απλά, όταν η απάντηση δεν είναι εμφανής στη Γη, ρίξε μια ματιά στον Ουρανό.


Είχαμε πει κάμποσα για τον Κρόνο (πλανήτη + θεό) και την πολυεπίπεδησημασιολογική-συγχρονική-εσωτερική σχέση του με τον κ(ο)ρωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτής της Μορφοδιάταξης, υπάρχουν πολλά Νήματα Νοήματος που διαρκώς κουβαριάζονται και διακλαδίζονται.


Ο Κρόνος είναι ο αρχετυπικός θεός της αυστηρότητας, του περιορισμού, των νόμων και της σοβαρότητας. Είναι ο θεός των ορίων –υπό μία έννοια. Άλλωστε μέχρι κάποια εποχή ήταν ο πλέον απομακρυσμένος γνωστός πλανήτης –το Όριο.

Στις 14, 15 και 16 Απριλίου, Άρης, Δίας, Κρόνος ήταν όλοι ορατοί, μαζί με τη Σελήνη, στο πλαίσιο ενός σπάνιου ουράνιου φαινομένου. Ειδικά Κρόνος και Δίας έχουν συζυγία μια φορά κάθε 20 χρόνια. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το έτος 2000.

Ακόμα περισσότερο, στις 20 Ιουλίου 2020 και μάλιστα στις 22:00 (χα, χα!) UCT (Συντονισμένης Παγκόσμιας Ώρας), η Γη θα περάσει ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ήλιο. Ο Κρόνος θα είναι ορατός όλη νύχτα, ιδιαίτερα επειδή το φως της Σελήνης δεν θα τον επηρεάζει, αφού η Σελήνη θα βρίσκεται στις αρχές ενός νέου κύκλου της. Σύμφωνοι, δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο, η αντίθεση Κρόνου-Ήλιου συμβαίνει κάθε 378 ημέρες, αλλά…

…στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναταραχής και αβεβαιότητας, τι θα μπορούσε άραγε να σηματοδοτεί αυτή η ευθυγράμμιση, αυτή η «πειθάρχηση» με τον αρχετυπικό αυστηρό θεό των ορίων –τον Κρόνο- και με τον λαμπρό θεό της ζωής –τον Ήλιο;

Τα συστήματα απόκρυφης γνώσης, περικλείουν μέσα τους κωδικοποιημένο το ίδιο το σύμπαν και τις δραστηριότητές του. Τέτοια συστήματα αποτελούν έναν μαγικό χάρτη της πραγματικότητας. Κι ο χάρτης χρησιμεύει για να βρίσκει κάποιος το δρόμο του, να προσανατολίζεται. Αν μπορεί να τον διαβάσει βέβαια.

Ο συνάδελφος-συνερευνητής BlackDogStarέκανε μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια αποκωδικοποίησης. Έπιασε την τράπουλα Ταρό. Για να δούμε τι δείχνει το 19ο φύλλο της τράπουλας Ταρό. Βρε για δες κάτι συμπτώσεις! Το 19ο φύλλο είναι ο Ήλιος. Στη γαλλική έκδοση της τράπουλας, δυο εραστές στέκουν μέσα σε ένα δακτύλιο (καλή ώρα σαν του Κρόνου). Πίσω τους υπάρχει ένας τοίχος –θα μπορούσε να συμβολίζει κάλλιστα την καραντίνα-απομόνωση-μενουμε σπιτι κλπ.

Ο Ήλιος στην εκδοχή της τράπουλας Rider-Waite, της πιο δημοφιλούς, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον φύλλο. Ένα παιδάκι καβαλάει ένα άσπρο άλογο. Το παιδάκι είναι στεφανωμένο με λουλούδια, ενώ τέσσερα ηλιοτρόπια φιγουράρουν πίσω από τον τοίχο. Είχαμε πει κάμποσα σε προηγούμενα επεισόδια για το Εστεμμένο και Κατακτητικό Παιδί, έτσι δεν είναι;

19 του Απρίλη το Πάσχα, η γιορτή του (Υ)ιού, με δρακόντεια μέτρα «κρόνιου» περιορισμού και μενουμεσπιτακίασης. «Απρίλη μου ξανθέ…» (σαν το παιδάκι) που λέει και ο Θεοδωράκης. Απρίλης ο 4ος μήνας, όσα και τα ηλιοτρόπια στο 19ο φύλλο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Εστεμμένο και Κατακτητικό Παιδί βαστάει μια τεράστια κόκκινη σημαία. Υποτίθεται πως είναι η κόκκινη φωτιά του Ήλιου, αλλά… είναι και η σημαία της χώρας απ’ όπου άρχισε όλη αυτή η ιστορία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη σημαία της χώρας αυτής (της Κίνας ντε!) αντιστοιχούν και τα πέντε άστρα του 19ου φύλλου.

Οι ιθύνοντες Κινέζοι θα έπρεπε να περάσουν από Νυρεμβέργη, εξαιτίας του βιολογικού Τσέρνομπιλ που απέκρυψαν τεχνηέντως (όπως οι σοβιετικοί ομόλογοί τους το 1986) και που μετά πάσαραν ασύστολα στον έξω κόσμο. Αντί γι αυτό βέβαια στέλνουν στους ιθαγενείς χάντρες και καθρεφτάκια (μασκούλες), συνοδευόμενα κι από πανώ εις άπταιστην αρχαιοελληνικήν για να δείξουν πόσο.. συμπάσχουν! Φυσικά οι ντόπιοι σανοφάγοι δακρύζουν από συγκίνηση, αφού στο αφήγημα που τα βοθροκάναλα έχουν χώσει στον (ανύπαρκτο) εγκέφαλό τους, μοναδικοί υπεύθυνοι για την επιδημία στις χώρες της Δύσης είναι ο Τράμπας κι ο ξανθός κλώνος του στην Αγγλία.

Στο περίφημο «Insterstellar» (2014), του Κρίστοφερ Νόλαν, η ανθρωπότητα στέλνει ένα διαστημόπλοιο μέσα από μια σκουληκότρυπα προσπαθώντας να εξερευνήσει κατοικήσιμους εξωπλανήτες. Η είσοδος της σκουληκότρυπας βρίσκεται κοντά στον Κρόνο (εκεί ακριβώς που βρισκόταν και η αντίστοιχη Πύλη των Άστρων στο αξεπέραστο «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» -στην εκδοχή του βιβλίου του Άρθουρ Κλαρκ). Και το διαστημόπλοιο του «Interstellar», με τι μοιάζει, με τι μοιάζει…

Ο Black Dog Star επισημαίνει ότι στις 17 Ιουλίου, τρεις μέρες πριν την ευθυγράμμιση Ηλίου-Γης-Κρόνου, θα έχει πρεμιέρα (μάλλον), η ταινία «Tenet». Κι αυτή του Κρίστοφερ Νόλαν. Σε αυτήν, ένας μυστικός πράκτορας προσπαθεί να αποτρέψει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, ταξιδεύοντας στο χρόνο. Χρόνος και Κρόνος ταυτίζονται. Το motto του φιλμ είναι “Time Runs Out”. Μήπως τελειώνει και ο Κρόνος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται); Άλλωστε ΤΕΝΕΤ είναι η μεσαία λέξη από το περίφημο Μαγικό Τετράγωνο SATOR. Το τετράγωνο αυτό έχει βρεθεί από την Βρετανία μέχρι τη Συρία, αλλά το παλιότερο δείγμα βρέθηκε στα ερείπια της Πομπηίας, της πόλης που φυσικά χάθηκε μέσα σε ένα (ηφαιστειακό) ολοκαύτωμα.


Όπως Πάνω έτσι και Κάτω… Είχαμε πει στο προηγούμενο επεισόδιο για τον κομήτη ATLAS που μας πλησιάζει και ο οποίος ενδεχομένως να μεταβαλλόταν σε περίλαμπρο νυχτερινό θέαμα. Μάλλον όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει επειδή διασπάστηκε σε τέσσερα κομμάτια. Όπως άρχισε και να διασπάται και ο κομήτης Μπορίσοφ, το δεύτερο διαστρικό (interstellar) αντικείμενο που ανακαλύφθηκε στην ιστορία της αστρονομίας. Ο κομήτης πήρε το όνομά του από τον Ουκρανό αστρονόμο Μπορίσοφ που τον ανακάλυψε. Τι βρίσκεται στην Ουκρανία; Μα το Τσέρνομπιλ βέβαια! Το παραπέτασμα της απόκρυψης και ο χείμαρρος της ψευτιάς των Σοβιετικών μετά το ατύχημα, μοιάζει τόσο με την αντίστοιχη συμπεριφορά των Κινέζων, έτσι δεν είναι;