top of page

Η Μαραθωνοδρόμος και το Σταυροδρόμι:Δέκα Απαντήσεις που Ζητούν Ερωτήσεις

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη, η 42χρονη αθλήτρια Δήμητρα Ιορδανίδου έφυγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά της. Δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ. Στη συμβολή Αγίου Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.


Η άτυχη Δήμητρα ήταν πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος. Η 42χρονη αθλήτρια είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο. Πριν από λίγα χρόνια είχε σταματήσει την ενασχόληση της με το μαραθώνιο και άρχισε να ασχολείται με το τρίαθλο.



Το γιατί η Άτροπος διάλεξε να κόψει το νήμα της ζωής της Δήμητρας εκείνο το μοιραίο πρωινό, είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση, επειδή είναι ένα εξαρχής λανθασμένο ερώτημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να ψάξει κανείς αντιστρόφως: να αναζητήσει ερωτήματα ξεκινώντας από τις υπάρχουσες «απαντήσεις».


1.Η 42χρονη Δήμητρα ήταν το δεύτερο από τα δύο παιδιά του Χρήστου και της Κικής Ιορδανίδου, που έφυγε από τη ζωή, μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2019 είχε αποβιώσει από καρκίνο ο πρωτότοκος, Γιώργος.


2.Το δυστύχημα συνέβη στη συμβολή Αγ. Δημητρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη. Ο Λαμπράκης ήταν παλιός πολιτικός που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963, για την ακρίβεια κι αυτός σε μια συμβολή οδών (Ερμού και Ελευθερίου Βενιζέλου) σε ένα σημείο σε απόσταση σχεδόν ακριβώς 3 χλμ σε ευθεία από το σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή η άτυχη Δήμητρα.


Το σημείο του τροχαίου (κάτω δεξιά) και το σημείο της δολοφονίας του Λαμπράκη.
Το σημείο του τροχαίου (κάτω δεξιά) και το σημείο της δολοφονίας του Λαμπράκη.

3. Η Δήμητρα ήταν πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος. Ο Λαμπράκης ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Στις 21 Απριλίου 1963 αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί.


4. Επί πλέον, σαν τη Δήμητρα, ο Λαμπράκης ήταν κι αυτός διακεκριμένος αθλητής στα νιάτα του με πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και κατείχε για 23 χρόνια (ως το 1959) το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος.


5. Η οδός Μαραθώνος είναι μια πολύ κοντινή παράλληλος της Γρηγορίου Λαμπράκη.



6. Ο Γρηγόριος Λαμπράκης πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας χτυπημάτων που του κατάφερε ο δράστης από την καρότσα ενός τρίκυκλου. Αρχικά η υπόθεση επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως «τροχαίο ατύχημα». Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέθανε και η Δήμητρα, φυσικά σε τροχαίο ατύχημα.


7.Η Δήμητρα είχε τη γιορτή της ακριβώς μια βδομάδα πριν το θάνατό της, δηλαδή του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή το όνομα του άλλου δρόμου της μοιραίας συμβολής.


8.Το σημείο του θανατηφόρου ατυχήματος της ποδηλάτριας βρίσκεται ακριβώς στη μέση ενός ευθύγραμμου τμήματος 20-30 μέτρων που ενώνει ένα κατάστημα με δίκυκλα και ποδήλατα με το ιατρικό κέντρο της Euromedica.




Αριστερά, τα λουλούδια στο σημείο του τροχαίου, δεξιά σε μεγέθυνση το ποδηλατάδικο ακριβώς απέναντι. Στην πάνω πανοραμική φωτογραφία υπάρχουν διαφορές επειδή είναι του 2011.

9. Η «τριπλότητα» είναι έκδηλη σε ό,τι αφορά το ατύχημα. Καταρχάς η Αγίου Δημητρίου οδηγεί στην συνοικία Τριανδρία (υπάρχει και σχετική πινακίδα ακριβώς στο σημείο του ατυχήματος). Κατά δεύτερον, το μοιραίο φορτηγό ήταν μάρκας Mercedes, με το γνωστό «τρίστρατο» για λογότυπο.


Λίγο μετά το τραγικό ατύχημα: το μοιραίο φορτηγό Mercedes και η πινακίδα (φωτο από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο grtimes.gr)

Κατά τρίτον η άτυχη Δήμητρα ήταν αθλήτρια του τρίαθλου, και το ποδήλατό της (μάρκας Scott Addict) ήταν ειδικό για το άθλημα αυτό. Κατά τέταρτον, τα νούμερα των διευθύνσεων που «περιστοιχίζουν» το σημείο περιέχουν το «3».



Κατά πέμπτον η Δήμητρα είχε υπάρξει αθλήτρια του ομίλου ΜΕΑΣ Τρίτων, με την τρίαινα για έμβλημα.



Το «3» είναι ο αριθμός του Κρόνου, πλανήτη ο οποίος συνδέεται με την αυστηρότητα, τα όρια, τις συνέπειες των πράξεων και το θάνατο. Και το τρίστρατο συνδέεται με την περίφημη Εκάτη και τη λατρεία της που αφορούσε θυσίες σε τέτοια σημεία, αλλά και τα περίφημα σκυλιά της. Στο πλαίσιο μιας ταιριαστής συγχρονικότητας, η συνεργάτιδά μου Σωσάννα Μανουσαρίδου που έκανε μια μικρή επιτόπια έρευνα στο σημείο, μού έστειλε και τη σημαδιακή φωτο, ενός… σκύλου που εκείνη την ώρα η κυρά του τον είχε βγάλει βόλτα στο συγκεκριμένο σημείο. Η Σωσάννα δεν το είχε προσέξει, αλλά αυτό ακριβώς προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στη «σύμπτωση»!


10. Η ημέρα του ατυχήματος ήταν μουντή και βροχερή. Ένας φίλος της άτυχης Δήμητρας έγραψε σχετικά στο χρονολόγιό της στο FB: «Σου άρεσε η Μαριέττα Φαφούτη και τραγούδια όπως το The girl who loved the rain. Ειρωνεία που έφυγες μια βροχερή μέρα κι ίσως κι αυτό συνετέλεσε στο να φύγεις».


Θεωρώ πως οι συγχρονικές-αρχετυπικές διασυνδέσεις σε ένα συμβάν, δεν αποτελούν απαραιτήτως αποδείξεις «προσχεδιασμού» ή/και «τελετουργίας». Ούτε και απόδειξη για την ύπαρξη Ειμαρμένης ή Ελεύθερης Βούλησης. Υπάρχει ένα βαθύτερο επίπεδο θέασης των πραγμάτων.


Οι βασικοί δομικοί λίθοι της Πραγματικότητας αλληλοσυνδέονται, όπως αλληλοσυνδέονται πχ τα στοιχεία της ύλης στον Περιοδικό Πίνακα. Μπορείτε επίσης να κάνετε την παρομοίωση με τον source code στην Πληροφορική.


Η Μορφοδιάταξη των γεγονότων κρύβει πάντα εκπλήξεις. Αλλά απαιτείται μια ιδιαίτερη όραση προκειμένου να δει κανείς κάτι παραπάνω…


…κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά η ανάγνωση του βιβλίου μου «Νήματα Νοήματος» .



1,227 views0 comments

Comments


bottom of page