top of page

Όπως Πάνω Έτσι και Κάτω - Οι Σήραγγες του Σετ

Όπως πάνω, έτσι και κάτω, λέει το παλιό ρητό του Ερμή του Τρισμέγιστου. Ο Μακρόκοσμος αντανακλάται στο Μικρόκοσμο -και αντιστρόφως.

Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και θεμελιώδη, τουλάχιστον γι αυτούς που έχουν μάθει (ή μαθαίνουν) να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Και να αποκωδικοποιούν την Συναίνεση με βάση την πανάρχαια κωδικοποιημένη Γνώση.

Πιο απλά, όταν η απάντηση δεν είναι εμφανής στη Γη, ρίξε μια ματιά στον Ουρανό.


Είχαμε πει κάμποσα για τον Κρόνο (πλανήτη + θεό) και την πολυεπίπεδησημασιολογική-συγχρονική-εσωτερική σχέση του με τον κ(ο)ρωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτής της Μορφοδιάταξης, υπάρχουν πολλά Νήματα Νοήματος που διαρκώς κουβαριάζονται και διακλαδίζονται.


Ο Κρόνος είναι ο αρχετυπικός θεός της αυστηρότητας, του περιορισμού, των νόμων και της σοβαρότητας. Είναι ο θεός των ορίων –υπό μία έννοια. Άλλωστε μέχρι κάποια εποχή ήταν ο πλέον απομακρυσμένος γνωστός πλανήτης –το Όριο.

Στις 14, 15 και 16 Απριλίου, Άρης, Δίας, Κρόνος ήταν όλοι ορατοί, μαζί με τη Σελήνη, στο πλαίσιο ενός σπάνιου ουράνιου φαινομένου. Ειδικά Κρόνος και Δίας έχουν συζυγία μια φορά κάθε 20 χρόνια. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το έτος 2000.

Ακόμα περισσότερο, στις 20 Ιουλίου 2020 και μάλιστα στις 22:00 (χα, χα!) UCT (Συντονισμένης Παγκόσμιας Ώρας), η Γη θα περάσει ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ήλιο. Ο Κρόνος θα είναι ορατός όλη νύχτα, ιδιαίτερα επειδή το φως της Σελήνης δεν θα τον επηρεάζει, αφού η Σελήνη θα βρίσκεται στις αρχές ενός νέου κύκλου της. Σύμφωνοι, δεν είναι κάτι τόσο σπάνιο, η αντίθεση Κρόνου-Ήλιου συμβαίνει κάθε 378 ημέρες, αλλά…

…στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναταραχής και αβεβαιότητας, τι θα μπορούσε άραγε να σηματοδοτεί αυτή η ευθυγράμμιση, αυτή η «πειθάρχηση» με τον αρχετυπικό αυστηρό θεό των ορίων –τον Κρόνο- και με τον λαμπρό θεό της ζωής –τον Ήλιο;

Τα συστήματα απόκρυφης γνώσης, περικλείουν μέσα τους κωδικοποιημένο το ίδιο το σύμπαν και τις δραστηριότητές του. Τέτοια συστήματα αποτελούν έναν μαγικό χάρτη της πραγματικότητας. Κι ο χάρτης χρησιμεύει για να βρίσκει κάποιος το δρόμο του, να προσανατολίζεται. Αν μπορεί να τον διαβάσει βέβαια.

Ο συνάδελφος-συνερευνητής BlackDogStarέκανε μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια αποκωδικοποίησης. Έπιασε την τράπουλα Ταρό. Για να δούμε τι δείχνει το 19ο φύλλο της τράπουλας Ταρό. Βρε για δες κάτι συμπτώσεις! Το 19ο φύλλο είναι ο Ήλιος. Στη γαλλική έκδοση της τράπουλας, δυο εραστές στέκουν μέσα σε ένα δακτύλιο (καλή ώρα σαν του Κρόνου). Πίσω τους υπάρχει ένας τοίχος –θα μπορούσε να συμβολίζει κάλλιστα την καραντίνα-απομόνωση-μενουμε σπιτι κλπ.

Ο Ήλιος στην εκδοχή της τράπουλας Rider-Waite, της πιο δημοφιλούς, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον φύλλο. Ένα παιδάκι καβαλάει ένα άσπρο άλογο. Το παιδάκι είναι στεφανωμένο με λουλούδια, ενώ τέσσερα ηλιοτρόπια φιγουράρουν πίσω από τον τοίχο. Είχαμε πει κάμποσα σε προηγούμενα επεισόδια για το Εστεμμένο και Κατακτητικό Παιδί, έτσι δεν είναι;

19 του Απρίλη το Πάσχα, η γιορτή του (Υ)ιού, με δρακόντεια μέτρα «κρόνιου» περιορισμού και μενουμεσπιτακίασης. «Απρίλη μου ξανθέ…» (σαν το παιδάκι) που λέει και ο Θεοδωράκης. Απρίλης ο 4ος μήνας, όσα και τα ηλιοτρόπια στο 19ο φύλλο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το Εστεμμένο και Κατακτητικό Παιδί βαστάει μια τεράστια κόκκινη σημαία. Υποτίθεται πως είναι η κόκκινη φωτιά του Ήλιου, αλλά… είναι και η σημαία της χώρας απ’ όπου άρχισε όλη αυτή η ιστορία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη σημαία της χώρας αυτής (της Κίνας ντε!) αντιστοιχούν και τα πέντε άστρα του 19ου φύλλου.

Οι ιθύνοντες Κινέζοι θα έπρεπε να περάσουν από Νυρεμβέργη, εξαιτίας του βιολογικού Τσέρνομπιλ που απέκρυψαν τεχνηέντως (όπως οι σοβιετικοί ομόλογοί τους το 1986) και που μετά πάσαραν ασύστολα στον έξω κόσμο. Αντί γι αυτό βέβαια στέλνουν στους ιθαγενείς χάντρες και καθρεφτάκια (μασκούλες), συνοδευόμενα κι από πανώ εις άπταιστην αρχαιοελληνικήν για να δείξουν πόσο.. συμπάσχουν! Φυσικά οι ντόπιοι σανοφάγοι δακρύζουν από συγκίνηση, αφού στο αφήγημα που τα βοθροκάναλα έχουν χώσει στον (ανύπαρκτο) εγκέφαλό τους, μοναδικοί υπεύθυνοι για την επιδημία στις χώρες της Δύσης είναι ο Τράμπας κι ο ξανθός κλώνος του στην Αγγλία.

Στο περίφημο «Insterstellar» (2014), του Κρίστοφερ Νόλαν, η ανθρωπότητα στέλνει ένα διαστημόπλοιο μέσα από μια σκουληκότρυπα προσπαθώντας να εξερευνήσει κατοικήσιμους εξωπλανήτες. Η είσοδος της σκουληκότρυπας βρίσκεται κοντά στον Κρόνο (εκεί ακριβώς που βρισκόταν και η αντίστοιχη Πύλη των Άστρων στο αξεπέραστο «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» -στην εκδοχή του βιβλίου του Άρθουρ Κλαρκ). Και το διαστημόπλοιο του «Interstellar», με τι μοιάζει, με τι μοιάζει…

Ο Black Dog Star επισημαίνει ότι στις 17 Ιουλίου, τρεις μέρες πριν την ευθυγράμμιση Ηλίου-Γης-Κρόνου, θα έχει πρεμιέρα (μάλλον), η ταινία «Tenet». Κι αυτή του Κρίστοφερ Νόλαν. Σε αυτήν, ένας μυστικός πράκτορας προσπαθεί να αποτρέψει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, ταξιδεύοντας στο χρόνο. Χρόνος και Κρόνος ταυτίζονται. Το motto του φιλμ είναι “Time Runs Out”. Μήπως τελειώνει και ο Κρόνος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται); Άλλωστε ΤΕΝΕΤ είναι η μεσαία λέξη από το περίφημο Μαγικό Τετράγωνο SATOR. Το τετράγωνο αυτό έχει βρεθεί από την Βρετανία μέχρι τη Συρία, αλλά το παλιότερο δείγμα βρέθηκε στα ερείπια της Πομπηίας, της πόλης που φυσικά χάθηκε μέσα σε ένα (ηφαιστειακό) ολοκαύτωμα.


Όπως Πάνω έτσι και Κάτω… Είχαμε πει στο προηγούμενο επεισόδιο για τον κομήτη ATLAS που μας πλησιάζει και ο οποίος ενδεχομένως να μεταβαλλόταν σε περίλαμπρο νυχτερινό θέαμα. Μάλλον όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει επειδή διασπάστηκε σε τέσσερα κομμάτια. Όπως άρχισε και να διασπάται και ο κομήτης Μπορίσοφ, το δεύτερο διαστρικό (interstellar) αντικείμενο που ανακαλύφθηκε στην ιστορία της αστρονομίας. Ο κομήτης πήρε το όνομά του από τον Ουκρανό αστρονόμο Μπορίσοφ που τον ανακάλυψε. Τι βρίσκεται στην Ουκρανία; Μα το Τσέρνομπιλ βέβαια! Το παραπέτασμα της απόκρυψης και ο χείμαρρος της ψευτιάς των Σοβιετικών μετά το ατύχημα, μοιάζει τόσο με την αντίστοιχη συμπεριφορά των Κινέζων, έτσι δεν είναι;

Και δώσ’ του και μια δασική πυρκαγιά που μέχρι τη στιγμή που τα έγραφα αυτά μαινόταν στην Απαγορευμένη Ζώνη, η οποία εκτείνεται σε μια διάμετρο τριάντα χιλιομέτρων γύρω από τον «καταραμένο» πυρηνικό αντιδραστήρα κλεισμένο (προς το παρόν) μέσα στη σαρκοφάγο του.

«Τσέρνομπιλ» στα Ουκρανικά θα πει (και) άψινθος, κάτι που το 1986 συσχετίστηκε με εδάφιο της Αποκάλυψης: «…και έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς, και έπεσεν επί το τρίτον των ποταμών, και επί τας πηγάς των υδάτων· και το όνομα του αστέρος λέγεται Αψινθος· και έγεινε το τρίτον των υδάτων άψινθος, και πολλοί άνθρωποι απέθανον εκ των υδάτων, διότι επικράνθησαν»

Καταμεσής στην πυρκαγιά του Τσέρνομπιλ, συμπληρώθηκε η πρώτη επέτειος της σημαδιακότατης και συμβολικότατης πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ του Παρισιού (15.4.2019), της εκκλησίας της Παναγίας, της Μαρίας, της οποίας μια από τις ερμηνείες του ονόματος είναι και «Πικρά Θάλασσα» (Μαριάμ, από την εβραϊκή ρίζα «μερούρ» = πικράδα).

Αντικείμενα που πέφτουν από τον ουρανό και προκαλούν τον όλεθρο. Στο προηγούμενο επεισόδιο αναφέραμε τις τηλεοπτικές σειρές «Salvation» και «Travelers», οι οποίες αφορούν τις προσπάθειες σωτηρίας της ανθρωπότητας από επερχόμενη πτώση αστεροειδούς. Υπάρχει και μια φετινή ταινία, το «Greenland» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου (αν δεν αναβληθεί κι αυτή) με πρωταγωνιστή τον γνωστό «Λεωνίδα» Τζέραρντ Μπάτλερ. Η ταινία αυτή αφορά (τι άλλο) την επερχόμενη πτώση ενός αστεροειδούς που θα αφανίσει τον πολιτισμό. Ο αστεροειδής (που ονομάζεται Κλαρκ στην ταινία, σαν τον συγγραφέα του «2001» -βλ. Κρόνος) είναι διαστρικής ( = Interstellar- Κρόνος) προέλευσης (σαν τον Μπορίσοφ). Στόχος του πρωταγωνιστή είναι να πάρει την οικογένειά του όσο το δυνατόν ταχύτερα στην Γροιλανδία, η οποία αποτελεί μια περιοχή που δεν θα πληγεί από το ολοκαύτωμα.

Για κάποιο αρκετά περίεργο λόγο, η ταινία αυτή δεν έχει διαφημιστεί καθόλου. Tο αποκορύφωμα ήταν ότι το τρέιλέρ της αποσύρθηκε από το Youtube «για να μην τρομοκρατείται ο κόσμος τώρα τον καιρό της πανδημίας»!!! (όλα τα άλλα τρέιλερ από αντίστοιχες ταινίες καταστροφής υπάρχουν κανονικά. Τι συγκινητική πρωτοβουλία του Εσυσωλήνα!!). Φυσικά το τρέιλερ υπάρχει και αλλού, οπότε ΔΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΔΟ ΠΡΙν ΤΟ ΚαΤΑΙΒΑΣΟΥΝ11111!!!!Ο Ιούλιος Βερν είχε γράψει γύρω στο 1900 ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το Κυνήγι του Αερολίθου» στο οποίο οι επιστήμονες δεν προσπαθούν να εκτρέψουν έναν αστεροειδή, αλλά τουναντίον, να τον ρίξουν στη Γη. Γιατί; Επειδή αποτελείται από ατόφιο χρυσάφι. Ο αερόλιθος πέφτει τελικά.. πού; Μα, στη Γροιλανδία! Συγκεκριμένα στο Ουπερναβίκ, στις 19 Αυγούστου (κοντά έπεσε στην πρεμιέρα του Greenland).

Είπαμε κάμποσα για τον κομήτη ATLAS που διασπάστηκε και μάλλον δεν θα αποτελέσει λαμπρό ουράνιο θέαμα στο προσεχές μέλλον. Θυμήθηκα στο μεταξύ πως ο Άρθουρ Κλαρκ (αυτός του 2001) είχε γράψει το μυθιστόρημα «The Hammer of God» (1993) που αφορά τις προσπάθειες μιας μελλοντικής ανθρωπότητας (έτος 2109) που έχει αποικίσει τους πλανήτες, να αποτρέψει την πτώση ενός αστεροειδούς στη Γη. Πώς λέγεται το σχέδιο αποτροπής του; Μα, φυσικά.. ATLAS.

Με το φλουτάρισμα της Συναίνεσης στο οποίο αναφέρθηκα την προηγούμενη ανάρτηση, συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα που απαιτούν ειδική Όραση για να γίνουν αντιληπτά. Ο βυθός ανακατεύτηκε με αποτέλεσμα να θολώσουν τα νερά και να αναδύονται παράξενα πράγματα από τα βάθη –τα οποία αχνοφαίνονται και μετά εξαφανίζονται. Ενώ το κβαντικό άλμα βρίσκεται εν εξελίξει, άλλες εκδοχές της πραγματικότητας τρεμοσβήνουν και μετά χάνονται, αφήνοντας τα ίχνη τους στη δική μας.

*5 Απριλίου: «Οι επιστήμονες εντόπισαν κάτι που μπορεί να είναι η μεγαλύτερη τρύπα στο στρώμα του όζοντος που έχει καταγραφεί ποτέ πάνω από το Βόρειο Πόλο και η οποία καλύπτει μια περιοχή περίπου τρεις φορές το μέγεθος της Γροιλανδίας. Μάλλον θα έχει κλείσει από μόνη της μέσα στις προσεχείς εβδομάδες»


Μια κορώνα στην κορυφή του κόσμου; Ή ο «αντίλαλος» μιας τρύπας που δεν άνοιξε ποτέ (;) ο αστεροειδής, εκεί στην αρκτική περιοχή της Γροιλανδίας; Τι άλλο θα προκαλούσε μια τέτοια τιτάνια πτώση; Την τήξη των πάγων, έτσι; Ακόμα και… Πρωθύστερη.


*15 Απριλίου: «Υπήρξε μια δραματική τήξη του παγοκαλύμματος της Γροιλανδίας το καλοκαίρι του 2019, επιβεβαίωσαν οι ερευνητές, πολύ ταχύτερη από προηγούμενες δεκαετίες»


Στις 15 Απριλίου ανακοινώθηκε πως, εκτός από τον ATLAS, οι αστρονόμοι παρακολουθούν και έναν ακόμα κομήτη ο οποίος θα περάσει κοντά από τη Γη, το Μάιο. Ο κομήτης λέγεται C/2020 F8 SWAN και θα ακολουθήσει περίπου την ίδια διαδρομή με αυτή του κομήτη ATLAS.

Ακόμα ένας σημαδιακός οιωνός. Γιατί; Επειδή Swan σημαίνει Κύκνος. Είπαμε κάμποσα για το «Συμβάν του Μαύρου Κύκνου», μια μεταφορά που περιγράφει κάτι που έρχεται απροσδόκητα, που έχει σημαντικές επιπτώσεις και συχνά εκλογικεύεται με την ύστερη γνώση.

Ο κομήτης SWAN εντοπίστηκε στον αστερισμό του Γερανού (Grus). Στις 6 Απριλίου, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε σε γερανό στο λιμάνι του Πουσάν της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα ο γερανός να καταρρεύσει. Το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς ουσιαστικά ο γερανός κατέρρευσε στο κατάστρωμά του. Ήταν και γκαντέμικο αφού μόλις είχε εξέλθει από δεξαμενισμό όπου είχε βρεθεί για εργασίες επισκευής μετά την πρόσκρουσή του με άλλο πλοίο κάποιους μήνες πριν. Πώς το έλεγαν το γκαντέμικο πλοίο. Μα… “Milano Bridge» -η Γέφυρα του Μιλάνου, μιας πόλης που έχει πληγεί ανελέητα από τον κορωνοϊό.

Δυο μέρες μετά το συμβάν του «Milanο Bridge», κατέρρευσε μια γέφυρα περίπου στα μισά της διαδρομής ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, στη Βόρεια Ιταλία, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με επίσημα πορίσματα, υπάρχουν περίπου 20 γέφυρες με σοβαρές ζημιές στην Ιταλία, οι οποίες και ελέγχονται. Επίσης υπάρχουν 200 παράνομα τούνελ, που δεν τηρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Η επαρχία της Λιγουρίας (άλλη βαριά πληγείσα από την επιδημία περιοχή) γεμάτη γέφυρες και τούνελ, αποτελεί το επίκεντρο αυτής της κρίσης.

Τι σημασία μπορεί να έχουν οι πεσμένες γέφυρες; Ξέρω γω. Πάντως έτσι μου ήρθε συνειρμικά πως ο Πάπας της Ρώμης, δηλαδή ο Ποντίφικας/Pontifex είναι ουσιαστικά ο Γεφυρωτής (pons = γέφυρα), ο οποίος προσφάτως (10 Απριλίου) απεικονίστηκε πεσμένος πρηνηδόν να προσεύχεται για τη σωτηρία μας .

Στις 30 Μαρτίου ανακοινώθηκε πως κάποια στοιχεία που είχε συλλέξει ο διαστημικός βολιστήρας Voyager 2, όταν είχε περάσει από τον πλανήτη Ουρανό, προ δεκαετιών, αποκαλύπτουν πως στον πλανήτη είχε εκραγεί μια κολοσσιαία κυλινδρική φυσαλίδα ιονισμένου αερίου 22.000 φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον Ουρανό εν αντιθέσει με πολλά άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος, επειδή κανένας βολιστήρας δεν έχει επισκεφτεί τον πλανήτη εκτός από το Voyager 2.

Πότε είχε περάσει το Voyager 2 από τον Ουρανό; Τον Ιανουάριο του 1986, μόλις τρεις μήνες πριν από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Ο Ουρανός είχε ευνουχιστεί από τον γιο του, τον Κρόνο και παραδοσιακά είναι ο πλανήτης που συνδέεται με ανατροπές.

«Οι Σήραγγες [του Σετ] είναι ένα μισοχαρτογραφημένο δίκτυο υπονόμων κάτω από την Ουράνια Πόλη, όπου οντολογικοί τρομοκράτες κινούνται απαρατήρητοι από τη μια ζώνη πραγματικότητας στην άλλη […] Είναι σκουληκότρυπες που απόμειναν από την ανέγερση της κυρίαρχης πραγματικότητας της Πόλης, σκουληκότρυπες κάτω από την επιφάνεια της φυσιολογικής τακτοποιημένης πρόσοψης, κάτω από την επιφάνεια του χρόνου που μετριέται από τα ρολόγια […] Σε αυτές εισέρχεται κανείς με όραση-σήραγγας, μέσα από την πλημμυρίδα της φρίκης […] μέσα από το όραμα των Βυθισμένων στις αβύσσους του Χρόνου [...] το ταξίδι τους τροφοδοτεί τις ρίζες της ύπαρξής μας με ένα τρόπο που ο συνειδητός μας νους ελάχιστα μπορεί να συλλάβει».

David Lee – Chaotopia


Θα ξαναπούμε για τις Σήραγγες του Σετ –και για αρκετά άλλα.

(Συνεχίζεται)

2,039 views0 comments

Comments


bottom of page