top of page

Παρανοϊός : Φοβού τας ειδούς του Μαρτίου

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Πολιτισμός του Φόβου αποτελεί θαυμάσιο θρεπτικό υπόστρωμα για να φουντώσουν ασυγκράτητα τα κύματα του μαζικού φόβου και του πανικού κλείνοντας στην παγερή τους αγκαλιά πληθυσμούς ολόκληρους. Στα Μαύρα Υπόγεια Ρεύματα έγραφα: «Γεννιούνται από μια πολύ μικρή εστία, ή ξεσπούν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Σαρώνουν τους πληθυσμούς οδηγώντας τους σε μαζικές αντιδράσεις και μετά σβήνουν και χάνονται, σαν τα κύματα που σκάνε στην ακρογιαλιά και μετά αποτραβιούνται. Μέχρι να έρθει το επόμενο κύμα». Τελικά ίσως δεν χρειάζεται μια νέα Ισπανική Γρίπη για να προκαλέσει καταστροφή και αποδιοργάνωση στην υδρόγειο. Και γιατί να χρειάζεται; Όσο πιο ψηλός είναι ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα, τόσο πιο εύκολα γκρεμίζεται».


Αυτό ήταν ένα μικρό απόσπασμα από την Επικαιρότητα του Μαΐου του (μακρινού πλεόν) 2003, όπου αναφερόμουν στο SARS (το θυμάται κανείς;). Διαβάστε την εδώ:


Μέσα στον όλο χαμό με τον κορωνοϊό, η νέα ταινία του Τζέημς Μποντ με τον άκρως επίκαιρο τίτλο No Time To Die, ήταν να κάνει πρεμιέρα 8 Απριλίου, αλλά η τελευταία αναβλήθηκε για το Νοέμβριο. Δηλαδή 007 μήνες μετά!

Στις 8 Απριλίου θα συμπληρωθούν 116 χρόνια από τότε που άρχισε η υπερφυσική υπαγόρευση του περίφημου «Βιβλίου του Νόμου» στον αποκρυφιστή Άλιστερ Κρόουλυ. Mέσω της παραλαβής αυτής ο Κρόουλυ διακήρυξε την έλευση μιας νέας περιόδου σε ό,τι αφορά την πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, γνωστή ως ο Αιώνας του Ώρου.


Ο Ώρος είναι βεβαίως ο γιος του Όσιρη και της Ίσιδας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό τρίγωνο θεοτήτων που παίζει δεσπόζοντα ρόλο τόσο στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία και μαγεία, όσο και στη μεταγενέστερη μαγική παράδοση. Μετά τον Αιώνα της Μητέρας και τον Αιώνα του Πατέρα, έχουμε τον Αιώνα του Παιδιού.


Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα κόσμο όπου «το Εστεμμένο και Κατακτητικό Παιδί», (Crowned and Conquering Child), όπως το χαρακτηρίζει ο Κρόουλυ, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλή ώρα σαν τον «εστεμμένο» κορωνοϊό που έχει κατακτήσει το θυμικό της ανθρωπότητας.


Α, ναι, ανακοινώθηκε και πως τα παιδιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα αν προσβληθούν από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν Κινέζοι και Αμερικανοί επιστήμονες.


Στο μεταξύ ο συγχρομυστικιστικός χαμός μαίνεται. Θυμάστε που λέγαμε σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ:)

για το χαμό του Κόμπε Μπράιαντ. Μεταξύ άλλων, ο Κόμπε είχε και τατουάζ ένα στέμμα (κορώνα).


Ο πασίγνωστος Στήβεν Κινγκ, είχε γράψει το 1978 ένα ογκώδες μυθιστόρημα τρόμου-φαντασίας στο οποίο περιέγραφε την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας όταν ένας γενετικά τροποποιημένος ιός γρίπης ξεφεύγει και αφανίζει το 99% της ανθρωπότητας. Εστεμμένοςκι ο Κινγκ (=Βασιλιάς) φυσικά.


Ποιος είναι ο βασιλιάς των ζώων; Μα το λιοντάρι φυσικά. Με σήμα κατατεθέν την πυρόξανθη χαίτη του. Πυρόξανθη σαν τον ήλιο (ο οποίος έχει κι αυτός Στέμμα, καθότι αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του Ηλιακού μας Συστήματος). Σαν τον αναμφισβήτητο βασιλιά της Αμερικής, τον Ντόναλντ Τραμπ. Με σήμα κατατεθέν την πυρόξανθη χαίτη του. Αφήστε που το λιοντάρι ήταν και το λογότυπο της προεκλογικής του εκστρατείας. Τι, όχι;


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσο για την πυρόξανθη χαίτη του Τραμπ, όσο και για το πορτοκαλίτου πρόσωπο. Έχουν γίνει και άπειρα αστεία με τον Τραμπ και τα πορτοκάλια. Το κλασικό λογότυπο του βιολογικού κινδύνου (biohazard) συνδυάζεται πάντα με κιτρινοπορτοκαλιές αποχρώσεις.


Για ένα περίεργο σκηνοθετικό καπρίτσιο, σε όλες τις ταινίες της σειράς «Νονός» (Godfather) όταν εμφανίζονται πορτοκάλια στο πλάνο, κάποιος πρόκειται να πεθάνει, ή να γλιτώσει παρά τρίχα το θάνατο. Ο θρυλικός «νονός», ήταν ο Ντον Βίτο Κορλεόνε (=Λεοντόκαρδος).


Το έτος του εκλογικού θριάμβου του Τραμπ (Trump- ΤRiUMPh) ήταν το 2016, το οποίο ήταν Έτος του Πιθήκου, σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο. Κι αν θυμηθήκατε τώρα εκείνη την εφιαλτική ταινία με την παγκόσμια επιδημία που εξολοθρεύει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, δηλαδή τους «12 Πιθήκους» (1995), έχετε απόλυτο δίκιο.


Μια που πιάσαμε το σινεμά, ντόρος έγινε με την ταινία «Onward» («Φύγαμε»), το οποίο απαγορεύτηκε σε διάφορες χώρες επειδή «προάγει» την ομοφυλοφιλία, όντας η πρώτη animation ταινία της Disney με ανοιχτά γκέι χαρακτήρα. Ο ερευνητής Τζέηκ Κότζε εντόπισε μια σκηνή στην οποία ο ήρωας Ίαν φορά μια κολεγιακή μπλούζα με ένα γρύπα. Δυο αντικριστοί γρύπες είναι το σύμβολο της μπίρας Corona (η οποία συνδυάστηκε με την επιδημία του κορωνοϊού). Άλλωστε ο γρύπας είναι μυθικό ζώο, μίγμα λιονταριού και αετού.