Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Σκιές της Αποκάλυψης – Μέρος Δεύτερον
«Θυμάμαι να παρατηρώ την κλεψύδρα και να εκπλήττομαι από το πόσο έπεφταν οι κόκκοι της άμμου από το στενό γυάλινο λαιμό, ώσπου συνειδητοποίησα πως ήταν επειδή κάθε κόκκος είχε τη δική του βούληση και κανείς τους δεν ήθελε να πέσει, επειδή γι αυτούς η πτώση ισοδυναμούσε με θάνατο. Και ταυτόχρονα δεν είχαν άλλη επιλογή, ήταν αναπόφευκτο. Ο επόμενος κόσμος και τούτος εδώ ήταν σαν κι αυτή την κλεψύδρα, σκέφτηκα. Όταν κάθε τι έχει πεθάνει προς τη μια κατεύθυνση, η πραγματικότητα αναστρέφεται και ξαναζούν, δηλαδή αρχίζουν να πεθαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Βίκτορ Πελέβιν – «Omon Ra»

Στο πρώτο μέρος... είδαμε κάποια από τα μονοπάτια που ενώνουν μεμονωμένους κόμβους των ιεραρχιών εμπεριέχειν/εμπεριέχεσθαι. Για να γίνει κατανοητό το δεύτερο αυτό μέρος, είναι απαραίτητη η ανάγνωση του πρώτου. Ωστόσο για να είναι πιο εύκολα τα πράγματα, παραθέτω εδώ ξανά το διάγραμμα των ιεραρχιών που είχα και στο Μέρος Α.

ΧΡΟΝΟΣ-ΡΟΗ: Συγχρονικότητες, Αντιστροφή Ροής, Παρεμποδισμός Ροής, Εναντιοδρομία,
ΑΡΧΕΤΥΠΑ/ΣΥΜΒΟΛΑ: Αριθμοί, Μυθολογία, Θρησκεία
ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΗΜΕΙΑ: Αστρονομικά Συμβάντα/ Αστροναυτική
Τα Terminalia ήταν μία αρχαία ρωμαϊκή εορτή προς τιμή του θεού Terminus, ο οποίος προστάτευε στα όρια. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι την γιόρταζαν στις 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, η ονομασία «Ουκρανία», προέρχεται από μια αρχαία σλαβική λέξη που σημαίνει «μεθόριος».
Την 23η Φεβρουαρίου πάλι, παραμονή της εισβολής ανακοινώθηκε πως αστρονόμοι ανακάλυψαν δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο 99% της διαδρομής τους προς μια βίαιη σύγκρουση «που θα ταράξει τον ίδιο τον ιστό του χωροχρόνου». Οι μαύρες τρύπες, είναι εγκλωβισμένες σε έναν «χορό καταστροφής» περίπου 9 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Τα δύο αντικείμενα κινούνται σταθερά το ένα προς το άλλο για περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια και τώρα περιφέρονται η μία τρύπα γύρω από την άλλη κάθε δύο χρόνια περίπου.

Πανίσχυρες συγκρούσεις στη Γη και στον Ουρανό… As above, so below…
Τη νύχτα της 23ης Φεβρουαρίου, είχα βάλει να παρακολουθήσω ξανά την ταινία «Conspiracy Theory» (1997) με τον Μελ Γκίμπσον. Ένα από τα λάιτμοτιφ της ταινίας είναι τα άλογα. Η πρωταγωνίστρια Τζούλια Ρόμπερτς κάνει ιππασία και η ταινία τελειώνει με την ηθοποιό να καλπάζει σε ένα λιβάδι. Ο Μελ Γκίμπσον που είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της, έχει τοιχοκολλήσει μια φωτογραφία της ενώ κάνει ιππασία.



Σε μια σκηνή που οι «κακοί» εισβάλλουν σε ένα κινηματογράφο για να πιάσουν τον Μελ Γκίμπσον στην αίθουσα προβάλλεται η ταινία «Ladyhawke» (1985) του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Ντόννερ (που γύρισε το «Conspiracy Theory»). Η ταινία είχε προβληθεί στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Λύκος και το Γεράκι».
