top of page

Τραγωδία των Τεμπών: Η Κουνελότρυπα 23 και τα 57 Μαύρα Μπαλόνια

Πάντα υπάρχει πρόβλημα στο πώς θα ξεκινήσω ένα ακόμα από τα κείμενα αυτής της χαλαρής «σειράς» αναλύσεων. Ή εύκολη λύση θα ήταν να έμπαινα κατευθείαν στο «ψητό», στα συμβάντα και στις διασυνδέσεις. Όμως οι καινούργιοι αναγνώστες μάλλον θα πελάγωναν γρήγορα. Οπότε παραθέτω κάποιες εισαγωγικές επεξηγήσεις ώστε να μαθαίνουν οι καινούργιοι αλλά και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχω εντοπίσει την ανάδυση κάποιων αρχετύπων τα οποία αφορούν αρχαιοελληνικούς θεούς και θεές, τα σύμβολά τους, τα ιερά τους ζώα και κάποια άλλα πράγματα. Εδώ μια διευκρίνιση: αναλύουμε και εκφραζόμαστε με ελληνικές θεότητες επειδή είμαστε Έλληνες. Αν ήμασταν Ινδοί, Κινέζοι ή Αβορίγινες, θα χρησιμοποιούσαμε διαφορετικά σύμβολα και γλώσσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το έχουμε διαρκώς υπόψη.


Πολύ χονδρικά και ανάκατα λοιπόν: Ποσειδώνας, άλογο, ταύρος, το υγρό στοιχείο, μετεωρολογικές/ γεωλογικές αναστατώσεις, Άρτεμις & Απόλλων, βέλη, κυνοειδή (σκυλιά, λύκοι αλεπούδες κλπ). Και επίσης ο Κρόνος-Χρόνος η εκδήλωση του οποίου είναι κάπως πιο γενική και «καμουφλαρισμένη», πλην όμως εμφανέστατη σε όποιον έχει μάτια να τη δει. Σαν την περίφημη «κοσμική ακτινοβολία φόντου» (cosmic background radiation) στην Κοσμολογία, η οποία αποτελεί τον ηλεκτρομαγνητικό απόηχο της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang).


Κάτι άλλο που μπήκε κάπως αργότερα στην «εξίσωση» είναι η πυραμίδα με την ευρεία έννοια, η οποία μπορεί να εκδηλώνεται και ως κορυφή, ως τετράεδρο, ως τρίγωνο, ως γράμμα (Α, Λ), ως βέλος, κλπ. Είχα αναφέρει αρκετά στα τελευταία μου δυο κείμενα.


Τέλος, να σημειώσω και τον παράγοντα των UFΟ ή ΑΤΙΑ, για τα οποία έκανα λόγο στο τελευταίο κείμενο, και τα οποία επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο εδώ και μερικά χρόνια μετά από δεκαετίες περιφρόνησης –αλλά με ένα νέο, μεταλλαγμένο προσωπείο.

Πέραν αυτών, και επειδή η Μορφοδιάταξη εκτείνεται πέραν των γνωστών 3+1 διαστάσεων, υπάρχουν διάφορα επάλληλα «στρώματα». Εκείνο που τα περικλείει όλα είναι η έννοια του Χρόνου/Ροής (κι εδώ υπεισέρχεται το αρχέτυπο του Κρόνου που είπα προηγουμένως). Όπως έχω γράψει εκτεταμένα στην περίοδο της πανδημίας του κινεζοϊού, εκδηλώνεται μια τιτάνιας κλίμακας κβαντική μεταβολή στη ροή του χρόνου. Οι έννοιες-κλειδιά εδώ είναι: Αντιστροφή Ροής, Παρεμποδισμός Ροής, Εναντιοδρομία.

Και κάτι ακόμα, εξαιρετικά σημαντικό. Οι προσωπικές συγχρονικότητες εμπεριέχονται στις συγχρονικότητες που αφορούν την Ελλάδα οι οποίες με τη σειρά τους εμπεριέχονται στο σύνολο των συγχρονικοτήτων παγκοσμίως. Μην ψάχνετε να βρείτε άκρη με την καρτεσιανή λογική, επειδή θα καταλήξετε να αναζητάτε ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο.


Στο τέλος του προηγούμενου κειμένου που είχα γράψει στην εκπνοή του 2022, σας είχα επιστήσει την προσοχή στην φετινή χρονιά, το 2023, το σεληνιακό κινεζικό Έτος του Κουνελιού (που φέρει αυτιά-κέρατα ωσάν τους μηνίσκους της Σελήνης-Αρτέμιδος, αδελφής του Απόλλωνα), που είναι και έτος του Νερού (Ποσειδών)


Σας είχα πει επίσης ότι το 2023 είναι το έτος στο οποίο το αυτόματο σκάφος Βασιλεύς Όσιρις (OSIRIS-REx) θα επιστρέψει στη Γη μεταφέροντας γεωλογικά δείγματα από τον αστεροειδή Bennu, ο οποίος ανήκει στην ομάδα αστεροειδών του Απόλλωνα. Bennu ήταν το αρχαίο αιγυπτιακό πουλί που σχετίζεται την αναγέννηση και τον Όσιρη, το οποίο πετούσε πάνω από τα αρχέγονα νερά πριν την Δημιουργία και το οποίο αφότου έκατσε πάνω σε ένα βράχο (benben = Πυραμίδιον) έσπασε με την κραυγή του την αρχέγονη σιωπή, καθορίζοντας τι επρόκειτο να συμπεριληφθεί στη Δημιουργία.


Ο οποίος αστεροειδής Bennu έχει χονδρικά το σχήμα δυο πυραμίδων ενωμένων στις βάσεις τους.

Τώρα τελευταία υπάρχουν (βασικά ανέκαθεν υπήρχαν) ποικίλοι επίδοξοι «τσοπάνηδες» στον ταλαίπωρο χώρο της «Αναζήτησης» που το παίζουν «μυστηριώδεις» και υπονοουμενολάγνοι (ακριβώς επειδή ψοφάνε για δημοσιότητα). Ακολουθώντας λοιπόν τη μόδα, θα το παίξω κι εγώ μυστηριώδης και θα αναφέρω ότι η ομάδα των συνεργατών μου κι εγώ, κινούμαστε σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που έχει μεγάλη συνάφεια με το σύμβολο (και όχι) μόνο της πυραμίδας, αλλά κωλύομαι να πω περισσότερα!


Μια από τις τελευταίες ειδήσεις του 2022 αφορούσε νερό και άλογα, δηλαδή τον Ποσειδώνα; Πώς ακριβώς; Ορίστε: «Πλημμύρισε αυτοκίνητα το λιμάνι του Πειραιά στις 31 Δεκεμβρίου με την εκπνοή του χρόνου. Χιλιάδες αυτοκίνητα στοιβάζονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμάνι και ετοιμάζονται για να παραδοθούν στους πελάτες οι οποίοι τα έχουν παραγγείλει πολλούς μήνες πριν». Εννοείται πως τα ΙΧ είναι τα σύγχρονα άλογα –κάτι που είδαμε εκτενώς σε προηγούμενα κείμενα.


Εκτός όμως από ΙΧ, πλημμυρίσαμε και από αδέσποτα σκυλιά. Αλλά για το συμβολισμό του σκύλου (κυρίως ως ψυχοπομπού) έχω γράψει πάρα πολλά.


Το Blue Star DELOS έγινε το πρώτο πλοίο που μπήκε στον Πειραιά με την χαραυγή του 2023. Blue, όπως το νερό, και Δήλος, όπως η πατρίδα του Απόλλωνα. Το «ΔΗΛΟΣ» (= 213, θυμάστε;) έχει μέσα του και το Λ αλλά και το Δ, δυο γράμματα-«πυραμίδες» ή και βέλη.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ένα νεκρό κοριτσάκι 11 μηνών βρέθηκε στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια. Η ψυχασθενής μητέρα του, μια 29χρονη από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, η οποία είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρεία, το είχε πετάξει στο νερό. Η αποτρόπαιη πράξη πρέπει να είχε γίνει παραμονή Πρωτοχρονιάς, Σάββατο, ημέρα του Κρόνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το κορμάκι του άτυχου μωρού έφερε σοβαρές δαγκωματιές, μάλλον από αδέσποτα σκυλιά. Άλλωστε σε μια από τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, η μητέρα-Μήδεια απεικονιζόταν αγκαλιά με ένα σκυλάκι.

Θάνατος ενός βρέφους με τη σημαδιακή ηλικία των 11 μηνών, ανήμερα (1.1) της γέννησης του Νέου Έτους. Και ένας αλλόκοτος παραλληλισμός με τον κλασικό μύθο του Όσιρη/Μωυσή που βρέθηκε να επιπλέει στα νερά –με τη διαφορά ότι αυτός σώθηκε. Ένας όχι και τόσο καλός οιωνός για το Νεογέννητο Έτος.


Είχαμε όμως και κάποιες περίεργες εκρήξεις (στοιχείο της φωτιάς) στην έναρξη του 2023.